gratis onderwijs...??? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu gratis onderwijs...??? - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

gratis onderwijs...???

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

22 Juni 2012 | Nederland, Amsterdam

De regering heeft een nieuwe wet bedacht: gratis onderwijs. Daar waren ze al een tijdje over bezig. Maar gisteravond zijn ze het eens geworden. Een begrotingstekort van 85 miljoen, en toch gratis onderwijs willen. Dat kan alleen op Curaçao. Niemand weet waar het geld vandaan moet komen. Allerlei mensen bellen op hoge poten naar de VPCO: hebben hun schoolgeld al betaald en willen het nu terug. Terwijl het hoogst onzeker is dat de regering geld gaat geven. Dus nee, voorlopig krijgen ze hun geld niet terug. Pas als school het geld van de regering heeft gekregen. Ingewikkeld allemaal.
Ik kan me die mensen wel een beetje voorstellen. Wij kregen ook de rekening van de week. Alleen voor Arjan zijn we al 700 gulden kwijt voor boeken. Dan komt er nog een keer 700 gulden bij voor de rest... Dan ben je wel blij als het met grote koppen in de krant staat: gratis onderwijs!
Overigens moet het nog goedgekeurd worden door allerlei commissies. En door het Parlement. Aangezien de regeringspartijen de meerderheid hebben, zal dat wel doorgaan. Maar daarmee is het geld nog niet boven tafel. Plus dat het best spannend is wat er daarna aan eisen worden gesteld. Want wie betaalt, bepaald. Wat voor schoolboeken gaan de kinderen dan krijgen?
Nee, op het eerste gezicht lijkt het leuk, maar zitten er veel haken en ogen aan. Als je erover na gaat denken.
Je kunt er nog steeds op wachten dat de regering crasht. Dan kan die ene partij, PS, zeggen: gratis onderwijs heb je aan ons te danken.
Waarna de volgende regering het weer terug moet draaien, want het kan gewoon niet.
Dan kan de PS zeggen: Zie je wel, slecht voor de lokale bevolking. 'Zij' hebben het weer gedaan.
Dit hele verhaal moet je zelfs met 3-Mavo (premier Schotte) kunnen begrijpen.
Op versgeperst.com kun je het nieuws van Curaçao volgen. Onder de berichten staan de reacties. Over het algemeen vernietigende reacties onder de politieke berichten. Dus niet iedereen trapt in de mooie verhaaltjes die opgedist worden.

Ondertussen heb ik vanmorgen met Arjan het appartement schoon gemaakt. Morgen komen er weer gasten. Theo was met Ard mee om bij de Marnix op te ruimen.
Handig wel, die grote kinderen! Vanmiddag hebben ze hun eigen kamer schoongemaakt. Dat scheelt een hoop voor mij. De grote beurten doe ik dan wel, maar het stof van een week halen ze zelf weg. Die houen we erin :)
Ard is nu nog naar een personeelsfeest. Afscheid van deze en gene. Lekker hapjes eten... Mmm.
En morgen is het een jaar geleden dat we met Martinair naar Curaçao vlogen.

• 22 Juni 2012 - 04:34

Anja:

Bon dia! Van harte gefeliciteerd met jullie C-jubilee! Wat gaat de tijd bij jullie toch snel, alweer een jaar voorbij. Hier lijkt de tijd stil te staan. Ben net wakker, beschuitje en dan naar school. Half dagje en dan weer bij tanken. Het gaat goed, druk, maar goed!
    Geniet van het begin van jullie tweede jaar op C
    Liefs
    Anja

• 22 Juni 2012 - 13:20

Gertjan:

he van harte met jullie eerste lusterum mooi man geniet en werkse het komende jaar onder lijding van onze groote VADER ook die ging met jullie mee .
    vijn dat al die verhaalen en fotos konden zien en lezen een schauwderklopje .