Weer naar Hato
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
21 Augustus 2011 | Nederland, Amsterdam
Voor de rest heb ik een beetje opgeruimd, na het feest van gister. En de strijk van de hele week lag er nog. Ard moet nu weer op netjes, door de week. Dus overhemden en nette broeken. En dan gaan de dames op kantoor ook nog zeggen dat het veel mooier staat: een overhemd met een stropdas. Vind ik ook wel. Maar een poloshirt kan zo weer in de kast als-tie gewassen is. Wat een rotwerk in de warmte, dat gestrijk. En als je het uitstelt hoopt het alleen maar op.
Ard is nog even met Ellen en Thijs naar de baai geweest.
In die tijd kon ik ook nog stofzuigen en dweilen.
Om half 6 ging Ard met Theo en Arjan naar Veeris. (dat is dus niet van die mevrouw Veeris, ik heb het nagezocht!) Op Veeris was een bijeenkomst waar Ard een verhaal over de CHE mocht afsteken. Voor mogelijke studenten. Er komen steeds meer lijntjes bij elkaar. Netwerk is zo belangrijk.
En daarna, om half 8, is Ard als de gesmeerde bliksem naar Hato gereden om zijn broer Hermen op te halen. Die kwam vanaf Sint Maarten, waar hij voor zijn werk was, hierheen. Om een paar dagen bij ons te logeren. En zo hebben we onze eerste logee verwelkomd. Het is zo leuk om dan alles te laten zien. En natuurlijk is er veel te veel om te laten zien.
Vanavond was het ons huis en de tuin. Dat is al heel wat...Morgen eerst naar de kerk. En dan daarna naar de baai, denk ik.
Morgenmiddag hopen we naar de Fortkerk te gaan. Dat is een oude kerk in het centrum van de stad. Daar gaat Wouter voor, de dominee van de scholen. Het is dus ook een dienst speciaal voor kinderen. De kinderen hadden allemaal een uitnodiging gekregen (funderend onderwijs).
21 Augustus 2011 - 13:40
Petra:
En... is het gezellig met de logee in huis? Wij missen hem hier wel hoor, dus doe hem de groeten! -
22 Augustus 2011 - 13:30
Sandra En Peter:
Hoi allemaal,
Mariette, leuk dat je even reageert op mijn vraag over Veeris. De achternaam zal vast meer voorkomen op het eiland. Haar tuin is echt het bezoek meer dan waard. Dinah heeft jaren als onderwijzeres gewerkt in Nl en hier haar sporen verdiend en is een tijd geleden naar Curacao vertrokken om daar die tuin op te zetten. Het is zo'n geweldig project vinden wij. Ze heeft zoveel mensen weten te helpen met haar kruidenwijsheid, allemaal overgeleverd door oudere generaties. Goud waard, ze kan wellicht, als jullie hier voor openstaan natuurlijk, wellicht ook iets doen voor een van jullie kinderen ivm de allergie? Ik ken iemand die door haar heel erg geholpen is. Wij hebben ooit een meeting gehad en een lezing bijgewoond en ze kan echt veel. Maxima en Willem-Alexander en ik dacht ook koningin Beatrix heeft ook haar tuin bezocht.
Fijne dag verder, het is ook lekker weer, heerlijk! Groetjes, Sandra en Peter