Lezen.....
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
19 September 2011 | Nederland, Amsterdam
Ellen is aan het lezen geslagen. Ze heeft het boek bijna uit dat ze op haar verjaardag kreeg. Nu heeft deel 1 en 3 uit die serie, dus ze zit mij steeds te vertellen dat ik deel 2 moet bestellen in Nederland. Gelukkig kan dat gewoon via Bruna.nl maar het duurt wel een week of 4 voordat het hier is. Het is wel heel leuk om haar steeds enthousiaster te zien worden voor het lezen. Het gaat ook dubbelop: het lezen gaat beter, dus het wordt leuker, dus ze gaat het meer doen, dus het gaat beter. Nu nog de leuke boeken zien te vinden. Want ze leest niet alles, het moet haar wel aanspreken. Ook de buitenkant.
En ik heb dus ook lekker kunnen lezen. Mijn spannende Kay Scarpetta-boeken zijn uit. Nu verder met de e-reader en ik wil ook nog met Theo meelezen....Ik krijg het nog druk.
Vanmiddag las Ard weer een preek. En omdat de koster er vanmiddag niet kon zijn, hebben we dat er ook maar bij gedaan. We zijn dan niet met veel mensen, maar het is toch fijn om met een groepje bij elkaar te zijn en weer meer te leren wat het belangrijkste is van ons geloof: dat Christus is gestorven voor onze zonden en ons zo heeft gered van de dood.
Zo had ik net nog een gesprekje met Ellen, voordat ze naar bed ging. We hadden uit haar dagboekje gelezen over Daniel. Er stond de vraag: geloof jij dat God alles kan?
Daar antwoordde ze op met: Ja.
Waarop ze meteen associeert met Femke. Ik kan haar gedachtegang wel ongeveer volgen: God kan alles, maar Hij laat Femke niet terugkomen. Dat weet ze inmiddels wel.
Maar ze heeft wel haar vragen, die inmiddels wat dieper gaan: Hoe gaat het dan als de Here Jezus terugkomt? Hoe gaat het dan als ik zelf naar de hemel ga, mag ik daar met God praten? Zie ik dan Femke en weet ik dat zij het is? Ziet Femke ons hier ook? Weet zij dat wij over haar praten?
Ik weet ook niet alle antwoorden, maar ik probeer daar wel zo eerlijk mogelijk in te zijn.
Opeens zei Ellen: Ik wil wel graag naar de hemel. Maar ik vind het wel jammer dat daar geen computers zijn. Dan kan ik niet meer op hyves.
Tja, dan moet ik echt even lachen. Maar ik hoop dat ze dit kinderlijk geloof nog heel lang mag houden.
19 September 2011 - 15:49
Hetty:
Hallo,
Wat heerlijk zo,n kinderlijk geloof.
Dachten wij allemaal maar als een kind.
Leuk om jullie verhalen te lezen -
19 September 2011 - 17:44
Marjon:
Wat super mooi dat je het zo met Ellen over het geloof en over Femke kunt hebben! Het geloof van een kind is vaak zoveel makkelijker!
Knuffel van mij X