twee dagen naar ons buureiland
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
22 Juli 2011 | Nederland, Amsterdam
21 juli.
vanmorgen werd ik om kwart voor 6 's ochtends door mama wakker gemaakt.
toen had ik geen zin om er uit te gaan dus ging ik slapen want is was vergeten dat we naar Bonaire gingen.
toen kwam mama weer naar boven helemaal boos enzo dat ik er echt uit moest en toen ging ik er dus heel snel uit want toen wist ik het weer.
Toen zaten we in de auto en Arjan en ik nog half slapen enzo.
Toen we bij het vliegveld kwamen gingen we inchecken en daarna naar het vliegtuig, we gingen met Dividivi.
Het was een klein vliegtuigje (8 persoons, een echte bushplane), toen gingen we vliegen en de piloot hield het raampje in het begin gewoon open.
Toen we op Bonaire aankwamen gingen we gelijk naar een baai (sorobon, met een megamooi rif),daar moest je eerst een halve kilometer lopen om bij het wat diepere gedeelte te komen. Toen we aan het snorkelen waren zagen we al heel snel een murene dat is een hele rare vis/slang met een nog raardere bek. toen zagen we ook 2 kogelvissen en we hebben nog wat mooie schelpen opgesnorkeld.
Daarna gingen we naar het appartementje waar we gingen overnachten, maar eerst nog even boodschappen doen bij een winkel.
Toen we bij het appartementje aankwamen gingen we daar even tour de france kijken, daarna gingen we naar donkey beach. Daar heb ik heel veel schelpen gezocht, en een flamingo van heel dicht bij gezien.
daarna heeft papa ons naar Eden beach gebracht. Daar hebben arjan en ik ons tot 6 uur ongeveer uitgehouden met snorkelen en zonnen en gewoon zwemmen, 2 hele grote trompetvissen gezien en koffer-visjes en dat soort vissen.
Toen gingen Arjan en ik lopen naar het centrum (Kralendijk) omdat we met papa hadden afgesproken om daar om 7 uur bij de snackbar te zijn. we waren daar iets te vroeg en toen kregen Arjan en ik dorst dus haalden we wat te drinken, toen papa kwam hebben we patat gehaald en dat daar ergens op een bankje opgegeten.
toen nog een ijsje gehaald en toen zaten we helemaal vol.
Nadat we weer terug waren bij het appartement moest papa nog weer weg en hebben Arjan en ik heel lang mario kart gedaan op de ds.
toen we gingen douchen schrok Arjan zich helemaal kapot, want hij liep tegen de spiegel aan en dacht dat er nog iemand anders was maar dat was hij toen dus zelf. Toen papa thuis kwam zijn we snel gaan slapen.
22 juli.
vanmorgen maakte papa ons wakker en toen liet ik een hele harde scheet en toen was ik goed wakker ( judith en anouk kennen dat wel die scheten die ik half in mijn slaap laat.)
toen moest alleen arjan nog wakker worden maar dat heeft papa goed geregeld want hij sprong gewoon boven op arjan, daar schrok arjan behoorlijk van en ook hij was wakker.
toen moest papa weer weg voor een gesprek of zo iets.
arjan en ik moesten toen dus weer alle klusjes in huis opknappen stofzuigen en dat soort dingen.
toen papa terug kwam hebben we nog even tour de france gekeken.
toen gingen we naar 1000 steps een mooie baai met veel schildpadden.
toen we gingen snorkelen hebben we 1 schildpad gezien echt heel dichtbij ons want hij was echt niet bang ofzo dus er komen nog hele mooie foto's van op hyves.
toen nog even onze naam gemaakt van koraal en toen gingen we naar donkey beach daar weer gesnorkeld en schelpen gezocht.
toen gingen we naar het vliegveld.
daar moesten arjan en ik zonder papa naar huis vliegen want papa had een vlucht later.
dus wij inchecken en dat soort dingen en zitten we in het vliegtuig gaat de piloot onder het vliegen rustig zijn zonnebril opzetten en even het raampje open en dicht doen ( dat raampje heeft hij ongeveer 5 keer open en dicht gedaan.)
toen kwamen we ongeveer dwars op de baan aan en toen we geland waren moesten arjan en ik onder begeleiding door de douane worden geleid omdat we zonder ouders vlogen.
dat was echt vervelend want dat duurde echt heel lang we mochten niet eens naar buiten lopen omdat we moesten wachten op mama die ons kwam ophalen........
Tot zover het verslag van Theo, Arjan is nog niet echt op te porren om een verhaal te gaan schrijven, maar die heeft anderen talenten zullen we maar zeggen. Hij heeft op de terugweg op de stoel van de copiloot gevlogen, het mooiste plekje in een Britten Norman Islander (op de linkerstoel na....) Ik lijk wel een erg hardhandige en lakse vader zo, maar de jongens mochten mee omdat ik op Bonaire moest werken... ze hebben zich prima vermaakt zonder mij en zoals je leest wordt je erg zelfstandig van dit soort uitjes... zijn de mannen weer een stapje verder richting volwassen worden. Eigenlijk toch ook best stoer als je als twee broers van 15 en 10 samen het vliegtuig pakt naar Cur... trouwens; de immigratiekaart hebben ze ook helemaal zelf ingevuld het was echt een enkeltje zelfstandig!!
23 Juli 2011 - 08:13
Conny V Moolenbroek:
Heh Arjan en natuurlijk ook Theo, wel stoer zo zeg in het vliegtuig. Je maakt wel hele mooie dingen zo mee.
Geniet ze, vanuit een druilerig Zeewolde, gegroet. -
23 Juli 2011 - 13:08
Stijnie:
Leuk verslag, Theo, ik heb wel gelachen om Arjan, die vergeten was hoe hij er zelf uit zag :).
Wat hebben jullie prachtige foto's gemaakt. Die co-piloot vind ik ook heel stoer! En zonder je vader vliegen.....super stoer! -
23 Juli 2011 - 13:22
Oom Hans Tante Siets:
Theo, wat heb jij een mooi verslag gemaakt. En wat sta jij Arjan stoer op de foto in de cockpit!
we lezen jullie verhalen graag en vinden het fijn om op de hoogte te blijven.
Jullie zijn boffers hoor dat je zoveel moois om je heen hebt. Schitterende foto's! Wat is de schepping toch mooi.
S D G!
hartelijke groeten -
23 Juli 2011 - 14:31
Oma Koops:
We zijn weer helemaal bij wat jullie belevenissen betreft, als dit 3 jaar zo doorgaat! Ik ga opa vragen of hij de foto van jullie samen wil printen. Ben best trots op onze kleinzoons!
Groet oma -
23 Juli 2011 - 14:55
Peter En Chantal:
stoer verhaal hoor,
en helemaal leuk dat jullie zelf terug mochten vliegen,
wat een uidaging.
super goed.