Verf en stof
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
17 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Om vervolgens tegen half 2 in de middag terug te komen. Nou, die steiger had hij met gemak van Westpunt kunnen halen en dan nog 3 keer op en neer. Het zal wel een afleidingsmanoeuvre zijn geweest. Dan zouden we niet zo snel de architect inseinen. Wat we overigens wel gedaan hebben.
Maar goed, om bijna half 2 was hij dan toch weer terug met 2 schilders. Eerst moest die steiger in elkaar worden geknutseld. Als je dat barrel ziet, dan begrijp je ook dat ik de kinderen ten strengste verboden heb om er in de buurt te komen. Zeker toen die schilder er bovenop stond/zat. En ook nu het avond is mogen ze er nog niet met 1 vinger aanzitten. Ard wilde nog naar boven klimmen, een touw laten zakken en zo meten hoe hoog onze kamer is. Maar dat vond ik geen goed idee. Je zal maar met het hele gevaarte in elkaar storten.
Ondertussen begon één schilder aan de badkamer: sliertjes plakken enzo, om de naden tussen de gipsplaten weg te werken. Daar is hij de hele middag zoet mee geweest. Nu kleven er allemaal plakkerige slierten aan de tegels en over de knoppen van het doorspoelen. Aangezien hij vorige week bij hoog en bij laag beweerde dat hij alle sushi ook weer opruimde, zal ik hem morgen een lekker sopje geven om de boel schoon te maken. Dat leert hem om netter te werken, hoop ik. Hierna komt nog het cement en daarna de verf..... En ik ben streng. Vraag onze kinderen maar!
Om een uur of 4 verscheen de tegelzetter. Verrassing!! Hij kwam het randje afzagen bij de ramen voor. Op de grond zat een te ruime cementrand. Die heeft hij er afgehaald met een haakse slijper. De wolken stof stoven door de kamer, de achterdeur uit. Je kon niet meer door de ramen kijken, het leek wel matglas. Maar hij zegt dan wel: sorry! Het is echt een lief mannetje. Veegt daarna de rotzooi weg. Vertrekt weer na een hartelijke handdruk.
Dus die vloer wordt ook netter. Die schilders zijn toen nog tot bijna 6 uur bezig geweest met de voorporch schilderen. De meeste troep is daar nu ook weg, dus dat kunnen ze in één moeite door meenemen.
Helaas, toch niet genoeg overwicht. Ard is naar boven geklommen op de steiger. De kamer is 6,30 meter. Dat weten we dan ook weer. En Ard is weer veilig beneden.
Vandaag hadden we regelmatig flinke buien. Tussendoor was het ook gewoon zonnig. Ik merkte vanmorgen dat we de ramen aan de voorkant (op de wind) echt helemaal dicht moeten hebben om geen water binnen te krijgen. Goed om te weten.
Theo had een 6 gehaald voor Papiamentu, brief schrijven. En dan te bedenken dat hij daarvoor voor Nederlands een onvoldoende heeft gehaald.... Maar dat is al lang geleden. Het gaat best goed nu. Voor zover wij weten. Volgende week weer toetsen. Dat is wel spannend. Gelukkig kan hij rustig leren bij Ard op kantoor.
17 Januari 2012 - 10:03
Anja:
Ard, kijk maar uit! Die tegelzetter is een hele leuke vent en jij hebt niet geluisterd. Foei, toch op de steiger geklommen?! En ben je nu blij dat je weet hoe hoog de kamer is?
Hier schijnt al voor de 2e dag de zon. Goed he?! Het is wel koud en 's morgens helemaal wit van de vorst. Straks weer naar school voor wat babbelsessies. Ach ja, laten we maar positief blijven denken. Van jou geleerd, Mariette.
liefs Anja en Herman (ook al weet hij niet dat ik dit type)