alweer pret in de zee - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu alweer pret in de zee - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

alweer pret in de zee

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

24 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen zijn we met elkaar naar de kerk geweest. We hadden een preek over wat de motivatie is om het goede te doen. Naar aanleiding van het verhaal uit Mattheus over de rijke jongeman die aan Jezus vroeg hoe hij in het Koninkrijk van God kon komen. Hij zei dat hij de hele wet hield. Wat kon hij dan nog meer doen? Toen zei Jezus: verkoop alles wat je hebt en kom achter mij aan.
En dat vond die jongeman te veel gevraagd.
Niemand zegt dat hij iets doet omdat het slecht is. Dus iedereen kiest ervoor om goed te doen, of in elk geval hetgene waarvan hij denkt dat het goed is. Daarbij merk je dan ook dat iedereen verschillend in elkaar zit. Maar het is niet genoeg om goed te doen, want dat deed die rijke jongeman ook. En de Here Jezus zei toch tegen hem dat het nog een stapje verder ging.
Dus wat is je motivatie? Goed doen omdat je in de hemel wilt komen? Of achter Jezus aankomen zonder voor de beloning te werken??
Leven uit genade, het blijft moeilijk.
Maar goed, het was een mooie preek en van de week praten we er op bijbelstudie over door.
Na het eten zijn we nog een paar uur naar de baai geweest. De zee was nog ruig. De jongens hebben zich geweldig vermaakt. Zie de foto's.
En nu zonder touwtje, dus legaal.
Vanmiddag waren er al weer veel mensen in de kerk. Wat een gevoel van gemeenschap der heiligen geeft dat. Zeker als je langzamerhand steeds meer mensen ziet komen op de zondagmiddag bijeenkomst.
Nu gaan we nog even genieten van een rustige zondagavond.