eigenlijk... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu eigenlijk... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

eigenlijk...

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

02 Juni 2012 | Nederland, Amsterdam

Ja, eigenlijk gaat het een stuk sneller dan ik had gedacht. Evengoed is het veel werk. Maar het plafond is al bijna 1 keer geverfd. En eronder zit al een hele primer-laag. Dus.
Morgen deze laag afmaken en dan nog een keer verven. Dat kan prima met de temperaturen die we hier hebben. Flink windje ertegenaan, de zon er niet direct op. Ideaal.
Vanmorgen heeft Theo weer meegeholpen. Alle muren op de porch zijn ook al geprimed. En de muren verven is een fluitje van een cent. Beetje uitkijken bij de randjes. Dat wel. Voor de rest vooral rechttoe, rechtaan.

Ellen had Bolodag. De koekjes waren snel op, zei ze. Succes dus. En er is ruim 1200 gulden opgehaald. Even op een doordeweekse vrijdag.
Verder stond in de nieuwsbrief dat de sponsorloop, waar Ellen ook enthousiast aan meegedaan heeft, meer dan 18000 gulden opgebracht heeft! Groep B was de winnende klas: 4000 gulden. Met z'n zestienen... Die groep heeft ook de meest inspirerende, enthousiaste, actieve juf: juf Deira.
En als klap op de vuurpijl: een meisje uit groep G is tweede geworden met de 'nationale' voorleeswedstrijd en heeft zo 1250 gulden gewonnen voor leesboeken voor haar school.
En toen kwam ik bij de schoolleider, meester Wendel, (dit allemaal nog niet wetende) en bood mij aan als biebmoeder. Hij helemaal blij. Maandag gaan we om de tafel.

Vanmiddag zijn Theo, Ellen en Thijs naar het strand geweest. Lekker gezwommen, bij Julie gespeeld, gevoetbald en weet ik wat nog meer. Aan het eind van de middag zijn Ard, Arjan en ik ook naar de baai gegaan. Arjan, Ellen en Thijs gingen naar de filmavond. Ard en ik hebben een hapje op het strand gegeten. En Theo had vanavond een bbq met een groep van zijn klas.

Morgen moet ik nog enige voorbereidingen treffen voor de verjaardag van Ard, zondag. Voor de rest wordt het vooral verven. Kunnen we zondagavond een feestje geven op onze eindelijk geverfde porch

• 02 Juni 2012 - 05:50

Mama Koops:

"t Is maar goed dat Theo geen "vakantiebaantje" heeft, daar heeft hij ook helemaal geen tijd voor!
    Hopen dat alles klaar komt vandaag, kan Ard (en jullie) morgen genieten van z'n werk. Wij gaan ook weer snel aan de slag, tot mails!