Playa
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
06 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam
Eerst heb ik Theo naar Insel gebracht. Ik dacht: even afzetten en dan terugrijden. Om 7.20 uur waren we al op weg, goed half 8 waren we er. Maarrrr....Theo had zijn paspoort niet bij zich, zelfs zijn portemonnee niet. Natuurlijk had ik dat ook moeten controleren. Pas bij Insel voor de poort dacht ik er aan. Nou, zei de mevrouw van de security (en er werd bij iedereen streng gecontroleerd!) er komt wel een mevrouw om ze te halen. Dan kunt u een handtekening zetten, want hij is nog minderjarig. Wat dat daar nu mee te maken had, snapte ik niet.
Het duurde en duurde. Om half 9 zei die security-mevrouw: ik heb wel een stoel voor u, mag u hier zitten. Maar ik dacht: laat mij maar naar huis gaan om dat paspoort op te halen. Dus dat zei ik tegen haar. Ja, ja dat was ook wel goed. Misschien was het ook wel niet nodig en kon het wel als ik hem weer ophaalde. En daar had ik al een uur op staan wachten. Grrr.
Ik naar huis. Eten met de andere kinderen. Die zijn gelukkig niet bang, hadden zich prima vermaakt. En om half 10 belde Theo, of ik dat paspoort toch even wilde brengen. Toen was ik niet heel vrolijk meer. Maar ja, wat moet je?? Dus weer op weg naar Hato. Net buiten de poort ging de telefoon. Ik kon er niet goed bij en pas 2 stoplichten later belde ik het nummer terug: Theo, of ik zo het paspoortnummer had. Ik kon wel gillen, had hij dat nou maar meteen gezegd. Toch maar doorgereden. Zijn portemonnee had ik ook meegenomen, 10 gulden erbij, zie maar dat je met de bus naar huis komt!! Ik ga vanmiddag niet nog een keer deze kant op.
Op weg naar huis kon ik wel gelijk bij de supermarkt langs gaan. Om wraps mee te nemen, met sla en gerookte zalm, paprika en kruidenboter. Weer een maaltijd gered.
Ik hoor allerlei verhalen over wekenlang wachten op gasflessen. Het is niet te hopen! Ik ga er nog steeds vanuit dat we vrijdag een nieuwe fles hebben. En ik weer gewoon kan koken.
Nog snel even broodjes gesmeerd, eierkoeken mee en wat crackertjes, flesjes water en, hup, naar de baai!
Ellen en Thijs doken gelijk de kidsclub in: maskers maken. Die hebben zich daar ruim een uur vermaakt bij Tamara.
Arjan ging eerst snorkelen. Zag een enorme platvis onder zich en wel 3 scholen Dori's.
Daarna heeft Arjan een hele poos liggen lezen met de e-reader. Voor het eerst een oorlogsboek gelezen van Lody van de Kamp.
Vanmiddag heeft Arjan nog een octopus gezien. Het water was ook heel helder. Je kon bij het vlot, waar het toch al best diep wordt, nog tot aan de bodem kijken! Er zwommen veel 'boevenvissen', Dori's, platvissen. Verder zag Arjan nog een trompetvis van wel een halve meter.
En ik heb heerlijk bij liggen komen van de stressvolle ochtend. Lezen en zwemmen. Het was mooier weer dan gister, maar af en toe viel er toch wel een spetter. Dan kwam er een donkergrijze wolk overdrijven, langs een blauwe lucht, een paar spetters en het was weer zonnig.
Om 4 uur gingen we naar huis. Behalve Ellen, die wilde nog even met haar nieuwe vriendinnetje spelen die toen net op het strand kwam.
Stond ik net met Arjan en Thijs bij de auto: belde Theo. Of ik hem toch niet bij Hato vandaan wilde halen. Nee dus, kom maar mooi met de bus naar huis.
Thuis net de boel opgeruimd, belde Theo weer, er gingen echt geen bussen, nee, echt niet.
Ik wist zeker van wel, maar die discussie ben ik maar niet meer aangegaan. Ik zei: ik kom je ophalen, maar dan moet jij stofzuigen, zometeen.
Dat vond Theo meteen goed. Ja, hèhè.
Zodoende zijn toch nog de wc's gedaan, is er gezogen, is de was opgeruimd en lag Thijs ook nog om kwart over 7 in bed.
We hebben ook nog snel even bij ons huis gekeken. Nou ja, huis??, fundament. Het cement was er net ingegoten, de auto stond er nog.
De aannemer vertelde dat morgen of overmorgen de blokken komen, dan gaan ze metselen en dan het staal opbouwen. Het klonk alsof dat nu toch gauw zou gaan gebeuren.
06 Oktober 2011 - 17:10
Anja:
Ooooooo Mariette, wat zul jij veel geduld krijgen!! Toch fijn dat die zon in ieder geval steeds weer tevoorschijn komt. Hier is het nu echt herfst met ritselende bladeren, wind, jagende wolken en dalende temperaturen. Ik denk dat ik mijn zomerkleren maar vast ga inpakken.
nog uh ....14 nachtjes slapen.