Internet!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Internet!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Internet!!

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

14 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam

Toch iets dat gelukt is: we hebben internet. Vandaag kwam de installateur. En in 20 minuten had hij het voor elkaar. Telefoon hebben we ook. Alleen weet ik geen nummer. En toen ik mijn mobiel wilde bellen hing een aardige mevrouw een heel verhaal op in het Papiamentu. Wat ik niet zo snel kon vertalen. Het ging over 'ta yama' dat betekent bellen.
En internet krijgen we nog niet draadloos aan de praat. Er zit wel een installatie-cd-rom bij. Maar die doet het niet....Dan wordt het lastig. Gelukkig kunnen we UTS bellen (mobiel) dan komt het wel goed.
Voor de rest blijft het een drama in veel bedrijven. Ellen en ik hebben de hele ochtend op de aannemer zitten wachten. Om 12 uur was hij er. Met de schilder. En om half 1 was Ard er ook. Die had Thijs meegenomen uit school. Ondertussen had de aannemer de deuren nagekeken. Die hingen niet allemaal goed. Waarop hij zei dat er verkeerde dopjes in de kozijnen zaten. Hij heeft er andere ingedouwd. Nu klapperen de deuren bij elke vlaag wind. Wat mij niet lijkt te kloppen. Ard schudde zijn hoofd vol ergernis....
Het ergste was nog die schilder. Die moest een kozijn bij de kamer van Theo afwerken. Met cement. Hij gebruikte daarvoor een emmer met een grote scheur. Gevolg: een enorme plas water. Het ging nog net goed met de muur en de meubels. Al zal ik dat morgen nog eens goed bekijken.
Verder moest hij een stopcontact netter afwerken. Hij smeerde er een hoop cement in en om. Het zag er niet uit. En in no time viel de stroom uit. Toen was Ard net weer weg, naar school. De aannemer kwam vrij snel. Maar het duurde even voordat hij toe wilde geven dat het aan dat ene stopcontact lag. Uiteindelijk kon hij er niet omheen. Toen hij weg was kwamen we er achter dat hij een paar stoppen uitgeschakeld had. We hebben nog steeds bouwstroom, dat is iets minder dan normaal. Tja, we wachten nog steeds op de elektricien, die zijn telefoon bij ons heeft laten liggen. Dus die wij niet kunnen bereiken.
Het plan is nu dat ze toch maandag de steiger op gaan bouwen en beginnen met verven. Dat de aannemer er dan bij blijft, anders schiet het niet op. En hij heeft de steiger moeten huren, dus heeft hij er belang bij dat het werk snel gedaan wordt. Waarbij wij zeer kritisch blijven dat het ook netjes wordt. Tenslotte moeten wij er weer jaren tegenaan kijken.

• 14 Januari 2012 - 10:00

Klarieke:

ze zijn lekker bezig,
    gelukkig is het weer verder,

• 14 Januari 2012 - 11:04

Anja:

Ha Mariette, wat fijn dat je er weer bent! Als ik je verhalen lees, denk ik vaak o kon ik maar even heet gaan om .... ja om wat? Nou gewoon om iets te doen of te kletsen. Ik vond het echt niet leuk dat je zo lang niet goed bereikbaar was en ik miste de dagelijkse verhalen.
    Ik hoop dat het over een paar weken nu werkelijk klaar is in huis, want dit is toch al verheven tot soap op Curacao. Het enige voordeel is dat JIJ er heel handig van wordt. Super wat je allemaal voor elkaar krijgt en ... uh .... Ard kan die kast van Ellen aan de binnenkant altijd nog wit verven als hij het erg vervelend vindt, toch???
    groetjes

• 14 Januari 2012 - 18:32

Anja:

wat staat daar nou?? heet gaan??? nee he, ik bedoel natuurlijk er even heen gaan.