dag van afscheid en véél regen
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
24 November 2011 | Nederland, Amsterdam
En zojuist ben ik nog op Veeris geweest om Tessa nog een goede reis te wensen. Ze gaat nu voor ruim 2 maanden naar Nieuw-Zeeland om daar werkervaring op te doen in een bakkerij. Ze hoopt daarna wel weer terug te komen naar Curacao....Moet ook wel, want haar familie had al geboekt voor een vakantie! :)
Het is me daar een jolige boel, op Veeris. Echt lachen. Die 2 jonge honden zetten de hele boel op stelten. En de meiden happen overal op. Misschien was het mijn aanwezigheid, maar voor een keer eindigde het niet met een watergevecht of andere kleffe zooi. Al scheelde het niet veel.
Vanmorgen, toen ik naar school ging om in de bieb te helpen, begon het te plenzen. Heel verschrikkelijk. Iedereen reed stapvoets over de brug. Ik was blij dat ze zo langzaam reden, het water spetterde tot bovenaan het raam, zoveel water was er op de weg. Maar op de Caracasbaaiweg stond het ongeveer tot de onderkant van de auto. Het lampje van de accu ging branden. Toen vertrouwde ik het niet meer en heb ik hem op een parkeerplaats gezet die wat hoger lag. En ben ik verder gaan lopen, met paraplu. Wat was ik blij dat ik die in de auto had liggen. Bij school stond het op het plein ook tot aan mijn enkels. En een onweer! Brrr. Tegen half 1 was het water zover gezakt dat ik weer een beetje normaal naar huis kon rijden.
Maar met zoveel water was het niet echt leuk om naar de baai te gaan. Helaas. Natuurlijk gingen we wel, want we wisten dat Tamara daar was. Die kreeg een lekkere voetmassage, en mooie nagellak op handen en voeten. Thijs heeft nog een tekening zitten maken waar hij op schreef: van Thijs voor Tamara. Dat was voor het eerst dat hij spontaan iets meer schrijft dan zijn eigen naam. Zijn motto is wel echt: doe vooral niet iets nieuws als je niet zeker weet dat het goed gaat....
Verder was de boerenkool lekker. Ruben, je mag wel een keer mee komen eten! Zal ik je leren hoe je dit makkelijk kunt maken?? Dan kun je in elk geval iets koken wat je lekker vindt....:)
Met zoveel water konden ze niet verder werken aan ons huis. Dat is dan wel weer balen. Hopen dat het morgen beter is. De voorspellingen zijn niet echt hoopgevend. Maar misschien valt het mee!
24 November 2011 - 05:29
Harm:
Wat een water weer, foy! Tijd om zomer te vieren in Nieuw Zeeland Tessa! Veel goed (en lekker)geluk daar. Jan Willem, welkom terug op Cur! Beach, Bier en Boerenkool, waar heb je dat nog tegenwoordig :). Een speciale groet aan Theo, Arjan, Ellen en Thijs. -
24 November 2011 - 17:21
Klarieke:
das minder van al dat regen, maar beter dan al het koude weer van hier,
maar vandaag was het heerlijk.
veel plezier daar, ene groetjes aan jw:)
24 November 2011 - 18:57
Anja:
Haai .... zag jij ook die bumper drijven op de foto? Hij is er nog steeds of heb ik het mis? Wat heerlijk toch al die warme regen, net een warme douche. Hier is het op dit moment droog, maar ik ben er niet zo zeker van of ik dat nou beter vind. Sokken, kachel, sjaal, dikke jas .... oké ik weet het eigenlijk WEL. Op school ging het deze week over heimwee, hoe toepasselijk. Het was dan wel heimwee van Sint naar Spanje, maar ik kan die beste man helemaal begrijpen.