biebmoeder - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu biebmoeder - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

biebmoeder

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

22 September 2011 | Nederland, Amsterdam

Vandaag ben ik met iets nieuws begonnen: biebmoeder zijn. Ze hadden dringend mensen nodig en dat leek me nu wel leuk om te doen. Dus ik ben om half 11 naar school gegaan (Albert Schweitzer) waar ze al wel met 3 moeders bezig waren. Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ze waren even goed wel blij dat ik er was.
Alle boeken liggen op twee tafels en dan mogen de kinderen klas voor klas een boek uit komen zoeken. Volgende week moeten ze het dan weer inleveren. Ook in een kast staan dan nog heel wat boeken. Leuk om te doen!
Ik had gekozen voor de tijd van Arjan zijn klas. Niet dat Arjan iets liet merken, hij zocht even oogcontact, zocht zijn nieuwe boek uit, en was weer verdwenen. En aan het eind van de ochtend kon ik Arjan en Thijs meenemen naar huis. Handig geregeld.
Ard haalde Ellen van school en Theo, die alweer eerder vrij was. Die zijn met z'n drieën naar Kranchi gegaan om hun sedula aan te vragen. Als je dan 3 papieren in wilt leveren, moet je ook 3 nummertjes trekken. Ard met z'n ene nummertje kon hoog en laag springen, nee, ze moest echt 3 nummertjes hebben. Het is niet te geloven!! Maar: ze mogen wel volgende week woensdag hun sedula al ophalen. Dat dan weer wel. Heel fijn voor Ard die over 2 weken naar Bonaire gaat voor de CHE. Trouwens, nu kunnen we ook pasjes krijgen van de zorgverzekering, Ellen haar nummer kan naar school doorgegeven, we kunnen nu een pinpas krijgen. Er gaat een wereld voor ons open. :)
Maar zo kon het gebeuren dat ik met Arjan en Thijs aan de lunch zat. Ik kreeg spontaan heimwee naar de tijd in Zeewolde dat ik met die twee jongens aan de boterham zat, tussen de middag. Wat was dat rustig! We hebben een lekker eitje gebakken. Thijs at zonder te zeuren 2 boterhammen! En ook Arjan zat te genieten.
We moeten nog snel een doos eieren leeg eten, want Ellen en Thijs hebben een eierdoos nodig voor de zondagsschool.
Theo heeft nog even hard geoefend voor gym: 5 minuten hardlopen en een punt per rondje. Ik ben benieuwd!
De muurtjes van de fundering van ons huis zijn af. Morgen storten ze het vol met diabaas (???) We doen er wel een foto bij, morgen. Uiteindelijk gaat daaroverheen het beton of cement, dat weet ik niet precies. In elk geval dat waar de vloer op komt.
Alle puin wordt morgen ook meegenomen. Een imker heeft de bijen al opgehaald. Wel zo veilig voor de bouwvakkers en ook voor ons.