Lagun
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
03 Juli 2011 | Nederland, Amsterdam
Vlak voor Lagun brak de zon door en de rest van de dag hadden we een strakblauwe lucht.
De kinderen vonden het ook geweldig. Het ziet er bij lagun heel anders uit dan bij Blauwbaai. Hoge rotsen die steil oprijzen naast het water, daardoor een beschutte inham.
Thijs is met Ard meegesnorkeld tot een eind buiten de baai.
Theo en Arjan zijn heel lang bezig geweest om visjes te vangen in een bekertje. De volgende keer nemen ze een lege appelmoespot mee. Dat deed Ard vroeger ook al.
En Ellen speelde met een meisje dat met vakantie was in een huisje op de rotsen bij Lagun. Dat meisje was hier 3 weken met vakantie. O, zei Ellen, wij blijven hier 3 jaar.
Thuisgekomen heeft Ard met de jongens de auto schoongemaakt, want maandag krijg ik weer een andere, kleinere.
Toen hebben we wraps gegeten, dat vinden ze allemaal heerlijk.
Vervolgens wilde Ard zich inchecken, want morgen gaat hij weer naar Nederland......dacht hij.......blijkt dat er op de ticket staat: maandag 4 juli. Foutje van het reisbureau.
Niets meer aan te doen, hij vertrekt dus een dag later. Is dat even een mazzeltje voor mij!
O ja, Thijs heeft al 2 keer post gekregen van kinderen uit zijn (oude) klas. Zo leuk!! Maartje en Jonathan: bedankt.
Wat ook erg leuk is dat ze bij de ingang van het park, waar de post klaargelegd wordt, al weten wie de familie Vreugdenhil is. Dat we op K15 wonen, maar straks naar BL34b gaan. Als de jongens er voorbij lopen worden ze ook al herkend. Het is hier net een klein dorpje.
Wat even wennen is, is de afvalverwerking. Aan scheiding doen ze hier niet. Volgens de eigenaar van ons huis komt dat doordat het eiland te klein is om alles apart te verwerken. En daar zou hij wel eens gelijk aan kunnen hebben. Toch voelt het heel fout om je glas, je papier, je etensresten en al het andere afval bij elkaar in de kliko te gooien.
Wij hebben dus een grote doos met oud papier in de garage staan. Het zal toch echt in de container moeten, tenzij we het gaan opfikken.
03 Juli 2011 - 18:33
Susan Koole:
Hoi familie Vreugdenhil, wat leuk om over jullie eerste dagen op Curacao te lezen. Grappig dat je dat schrijft over afvalverwerking. Wij moeten hier omgekeerd heel erg wennen aan het scheiden van al dat afval, en ook de statiegeldflessen verdwijnen steeds bijna in de kliko! Groetjes vanuit Holland,
Familie Koole