Gezamenlijke kerkdienst en een verjaardag :) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Gezamenlijke kerkdienst en een verjaardag :) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Gezamenlijke kerkdienst en een verjaardag :)

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

07 November 2011 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen hadden we een kerkdienst samen met de Papiamentstalige gemeente. De kerk zat stampvol. Van mij mogen we het vaker doen. Het is zo gaaf om met elkaar te zingen en te merken dat je ieder in je eigen taal God wil dienen. Het was helemaal tweetalig. Dat kan ook wel iets minder. Als je hier op het eiland woont dan kun je het meeste toch wel volgen, lijkt mij. Maar goed, ik zit niet in de kerkenraad.
We hebben ook met elkaar het Avondmaal gevierd. Als hoogtepunt van de dienst.

Het duurde allemaal wel erg lang. We waren daardoor laat thuis. De kinderen vermaakten zich binnen en wij konden lekker buiten onder de parasol bijkletsen. Ard en Harm hadden veel te delen.....We zullen het geen werk noemen :)
Na een kopje soep met stokbrood zijn de mannen even bij ons huis gaan kijken. Ze zijn er op de fiets naartoe gegaan, vandaar foto's met fietsen. Het lijkt bijna Nederlands. Afgezien van het uitzicht op een paar bergen enzo.

Vanavond na de kerkdienst gingen we naar de verjaardag van Kesia, de jongste dochter van Laurina. Echt Antilliaans. Er waren ook twee jongetjes van Thijs zijn leeftijd. Thijs was er al mee aan het spelen voordat ik door het huis heen was. En geen woord Nederlands, hè! Een heel goeie manier om Papiamentu te leren. Het was hopi gezellig. En we hebben lekker gegeten!! Met als toetje een chocolade bolo (= taart) Dushi! Ondertussen genoot Raimy, de broer van Kesia die in Nederland studeert, mee via skype.

• 07 November 2011 - 10:30

Joke Schenk:

Hé Vreugdenhillen.

Hoe is het daar. Stilletjes zeker zonder Herman en Anja. Maar goed, nu is Harm er weer. Gezellig!
    Volgende week komt mijn zus naar Curacau met haar gezin, ze zitten nu samen op st. maarten. Dat vond Annelot wel erg interessant vanwege het st. Maarten feest hier. Maar je had al contact gehad met m'n zus hoorde ik. Leuk. Doe haar de groeten als je haar ziet. Ze zal wel niet zo feestelijk worden onthaald als Trix vorige week. Verschil moet er zijn toch...Het huis schiet al lekker op zeg, je ziet het groeien. Hier is het weer op het ogenblik uitzonderlijk zacht, er staan bij mij nu voorjaarsbloeiers te bloeien, ik wist niet wat ik zag.

Groetjes maar weer daar voor half Zeewolde en natuurlijk voor jullie zelf veel liefs,
    Joke en de rest.

• 07 November 2011 - 12:54

Anja:

het is ondertussen maandagmiddag hier en misschien zijn ze bij jullie wel hard aan het werk en is er al een punt op het huis. Het is zo leuk om nu de foto's te zien, omdat je je echt een voorstelling kunt maken. Je leest de stukjes anders. Als jij nu vertelt dat het op de ene plek wel en op de andere niet regent, weet je ook waar dat is en hoe dicht bij elkaar.
    De computer komt weer aardig op gang. Zo meteen nog het antivirus pr. erop laten zetten en naar de microfoon laten kijken zodat ik weer hoorbaar kan skypen. Je zien is wel leuk hoor, maar je horen nog leuker!
    O ja ... ik mis jullie wel en beetje veel! Het is hier zo stil! Mijn konijn is inmiddels weer aanwezig, maar hij zegt zo weinig. Zaten we gisteren samen aan tafel te eten, gingen we aan elkaar vragen of we het eten wel lekker vonden???!

• 09 November 2011 - 10:43

Rene:

Ben enigszins geschokt van de annonce dat jullie nieuwe gast heeft gefietst...