stroomstoring - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu stroomstoring - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

stroomstoring

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

27 Juli 2011 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen vroeg, nou ja, een uur of 8. Ard was al naar zijn werk, al lang zelfs. Viel de stroom uit. Ik stond wel raar te kijken. Bij ons in Nederland sprong er ook wel eens een stop. Dan draaide ik de schakelaar weer om en was het verholpen. Tenminste, als je er niet te veel apparaten op zette. Ooit ging het wel eens fout als ik de wasdroger en de wasmachine aan had staan, en ik wilde dan ook nog de bovenverdieping gaan stofzuigen.
Maar hier was alles uit. Dus ik belde Ard. Het kwam hem bekend voor, gebeurt wel eens vaker, wacht maar af, straks doet alles het weer. Thijs ging eens even poolshoogte nemen bij de achterburen en daar was ook de stroom eraf. Het was het beste als we de vriezer en de koelkast dichthielden. Maar we moesten nog eten. Uiteindelijk hebben we met elkaar beslist dat we het beste brood konden halen bij de supermarkt. Met Ellen en Arjan ging ik erheen. Daar zagen we dat zelfs de stoplichten bij de supermarkt het niet deden.
We hebben bolletjes gekocht en plakjes kaas en worst. Weer op het park zei ik: zullen we nog even langs onze kavel rijden. Toen bleek dat Arjan er nog helemaal niet geweest was!! Overigens was er nog niks gebeurt. Helaas.
Thuisgekomen hebben we lekker buiten de boel op tafel gezet. Pak sap erbij uit de kast. En hebben we heerlijk gebruncht. Het was al bijna 10 uur. Toen we klaar waren met eten en de restjes naar binnen brachten sprong net de koelkast weer aan. Joepie!
Ik ben maar weer eens in de dozen gedoken, heb er 7 soepkommen uitgezocht en schoteltjes. Als Ellen en ik jarig zijn in augustus kunnen we tenminste taart eten van schoteltjes.....En de soepkommen hebben we zondag weer nodig.
Ard is vanmiddag met de jongens gaan snorkelen bij Pestbaai. Een kleine afgelegen baai. Maar de golven waren te hoog. Een uurtje later waren ze al bij Blauwbaai. Waar Ellen en ik ook al gauw kwamen. Voor 1 dollar kun je je haar laten vlechten en dat lijkt Ellen zo leuk. Van haar zakgeld. Maar ze durfde er niet heen te gaan. Misschien morgen wel....We zullen zien.
Vanavond na het eten zijn we met z'n allen nog naar de stad geweest. Even een ijsje gegeten bij de pontjesbrug, over het Riffort gelopen, ons vergaapt aan de mooie winkeltjes daar en het nepstrandje wat ineens aan je voeten ligt als je de trap op bent gelopen bij het hotel, eigenlijk bovenop de muur van het fort. Je moet het zien om het te snappen.

• 27 Juli 2011 - 08:02

Mama Koops:

Ja een stroomstoring kun je op zo'n manier creatief oplossen, maar natuurlijk ook geen airco dan, heb je 's avonds ook wel een lekker ijsje verdiend! Ellen, je laat papa of mama wel direct even een foto maken als je vlechtjes hebt? Ik ben benieuwd, lijkt vast heel leuk!
    liefs mama

• 27 Juli 2011 - 13:12

Stijnie:

Wij hadden er ook al last van, geen stroom: het hek wilde niet open, en wij van alles proberen met de afstandsbediening, batterijen erin, eruit enzo niets hielp, toen ontdekten we dat er geen stroom was ! En ook geen internet, lastig om te werken! Douwe zei: zal ik de agregator aan doen? Ik zei: doe dat maar, want als je hem aandoet gaat de stroom vast weer aan. Zo werkt dat toch vaak ? :) En ja hoor, de agregator was net aan en toen deed de stroom het weer!
    Houd er maar rekening mee Mariette, af en toe moet je het even zonder stroom doen, maar geen paniek, even geduld en dan gaat het vanzelf weer werken. Fijne dag!