Voordat ik het vergeet
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
17 Juni 2012 | Nederland, Amsterdam
Vanmorgen waren we met elkaar om half 9 weg. Ik heb eerst Ellen naar de zeeverkennerij gebracht. Volgende week is de installering, een hele happening. Daarna ben ik doorgegaan naar Caracasbaai. Ard was daar al met de jongens. Vandaar begonnen we het feestje van Thijs. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Eén vriendinnetje was ziek. Een ander kwam niet opdagen. Een derde dacht dat het om 10 uur begon. Ik geef toe, half 10 is ook wel vroeg op zaterdagmorgen. Maar ja, omdat Ellen al om 9 uur begint op de zeeverkennerij kwam dit zo uit. Dus om 10 uur begonnen we met snel even een donut naar binnen te werken. Daarna allemaal in de Pick-up, op naar de punt van het schiereiland. Daar vertelde Ard dat er een boot gezonken was. De piraten van dat schip zwierven nu rond met de schat en wij moesten ze zoeken. Al snel vonden we Theo, die net stond te piesen. Wachten, wachten, riep hij... We hebben een half uur lopen sjouwen over het koraal. Toen kwamen we uit bij piraat Ard, die daar hing met zijn been in een spleet. Vlak daarbij lag Arjan te slapen. Maar hij had wel eerst een vuurtje gemaakt met een blik knakworst. In het water lag een fles met een brief. Thijs bedacht zich niet, gooide zijn shirt uit, trok schoenen en sokken uit en wierp zich in het water om die fles te pakken. Yes, de schatkaart! Bij het quarantaine-gebouw moest iets zijn. Na een broodje knakworst en drinken liepen we verder. Inmiddels had de moeder gebeld van het andere meisje. Zij kwamen ook naar het quarantaine-gebouw. Daar was Theo vastgebonden en moest losgemaakt worden. Toen ging het in optocht naar fort Beekenburg. Thijs en Kiet voorop. Theo mee als begeleider (soms wel handig, grote broers) de andere 2 sjokten achteraan. Ard heeft mij snel naar Caracasbaai gebracht, Ellen moest opgehaald.
In die tijd vonden de schatzoekers hun schat, boven bij fort Beekenburg. Een mooi stukje natuur en cultuur. Het idee dat dat er al een paar eeuwen staat! Het spreekt ook best tot de verbeelding van die kinderen.
Uiteindelijk hebben ze bij Caracasbaai allemaal nog even lekker gezwommen.
Om 1 uur snel naar huis, nieuwe spullen gepakt. Op naar het feestje van Arjan. Ik ben thuis gebleven met Theo, Ellen en Thijs.
Ard heeft met de jongens rondgezworven over de vlakte van Hato. Arjan was erg gelukkig met zijn feestje.
Toen zij thuiskwamen hadden wij de bbq al staan. Een buurtbarbecue. 't Is of je in Zeewolde bent... Het was erg gezellig. Maar om 8 uur vonden wij het welletjes. Kinderen in bed. Het was mooi geweest voor vandaag.
Gister is Theo vroeg mee gegaan naar school. Met de lerares scheikunde heeft hij zijn examen besproken. Komende dinsdag gaat hij een herkansing doen.
Ik was op zoek naar een witte bloes voor Ellen. Die moet ze hebben, komende week, bij de installering. Nu hoorde Ard dat er op Groot Kwartier een scout-shop moet zitten. Die moeten we nog even vinden... Ik heb het gevoel dat ik de hele stad doorzocht heb voor een witte bloes. Hoe moeilijk kan het zijn! Een witte riem hebben we nu wel. Ook belangrijk.
Gelukkig is het morgen zondag. Eerst even beamen. Na kerktijd lekker naar de baai. Voor de foto's: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3365330503644.2132565.1580603361&type=1&l=7dbe09aa38
17 Juni 2012 - 09:05
Gertjan:
wat een belevenis allemaal vijn dat jullie dit konden doen voor de kinder
leuk verhaal. heb er ook een beetje een beelt bij
dat ik het zelf ook heb gezien. een gezegende zondag -
17 Juni 2012 - 15:54
Ard En Mariette Vreugdenhil:
nog 1700 bezoekers en dan hebben we 200.000 hits op de site.... alle meelezers bedankt voor zoveel meeleven en aandacht! Binnen een jaar Curacao (nog een paar dagen voor we 'de kaap ronden') heel wat belevenissen verder! Wie mee wil genieten en een paar weken met ons op wil trekken op ons eiland, voel je welkom, het appartement staat voor je klaar! (En de BBQ en de snorkelsets en de zon en de strandbedjes en de kids en wijzelf...)