dagje Blauwbaai
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
28 Juli 2011 | Nederland, Amsterdam
Theo was ook mee naar de baai en die verdween met Thijs de zee in, naar het vlot zwemmen en daar steeds maar weer de zee in duiken. Wat een genot dat Thijs al zo goed zwemmen kan. Hij heeft het er steeds maar over dat juf Marian van de zwemles in Nijkerk hier ook heen wil komen. Dat heeft ze nl. beloofd en dan neemt ze zijn C-diploma mee. Ik zeg dan steeds dat hij wel een paar keer heen en weer moet kunnen zwemmen naar het vlot. Hij piept nu al als hij in 1 keer heen en weer moet zwemmen. Het liefst lift hij mee op je schouder ofzo. Maar hij kan het best, het is lekker makkelijk als je zelf niet hoeft te zwemmen. En die golven zijn soms zo hoog. Vanmorgen ook! De wind kwam van zee en dan golft het behoorlijk. Het vlot ging ook flink op en neer, je kon er bijna wel zeeziek op worden.
Later in de middag draaide de wind en werd het veel rustiger. Maar Thijs houdt niet van zout water in zijn mond, dus die hoge golven vindt hij echt vervelend. De pieperd.
Om een uur of half 3 was Ard ook op het strand. Vol ergernis om dingen die vanuit Nederland op zijn bordje worden gelegd, waar hij niks mee kan en door het tijdsverschil kun je ook nog eens niet handig terugreageren. Daarbij is het erg duur om van hieruit te bellen, dus ben je afhankelijk van mail. Maar hij is een flink eind gaan snorkelen en toen was hij een boel ergernis kwijt. Het spoelt er gewoon af door het zoute water, denk ik. En de zon brandt de rest weg.
We zagen in de verte boven Venezuela van die enorme wolken gevormd worden. Dat wordt onweer, zei Ard. En ja hoor, vanavond zag ik bij ons achter de weerlicht. Heel in de verte, bij ons was niks aan de hand. Maar boven Zuid-Amerika onweerde het behoorlijk.
Aan het eind van de middag ben ik met Theo en Arjan naar de dierenwinkel geweest. D.w.z. ik heb de jongens daar afgezet. Zij wilden daar iets van zaagsel kopen voor de leguaan en sprinkhanen of krekels. En er schuin tegenover is een muebleria, daar was opruiming en ik wilde daar kijken voor het appartement. Ze hadden daar wel het een en ander, dus daar ga ik van de week nog wel eens met Ard heen. Dan kan het achter in de pick-up.
Helaas voor de jongens hadden ze geen krekels enzo. Maar wel een soort van zaagsel wat goed was voor de leguaan. Dat beest wordt toch in de watten gelegd (figuurlijk dan, want hij ligt in het zaagsel) en ik geloof dat Arjan nu op krekeljacht wil rondom huis. Hij vroeg of hij dan ook wat pootjes uit moest trekken....Nee, dat was niet nodig. Klinkt wel luguber.
Arjan had geen zin om naar de baai te gaan, vandaag. Hij was er nu al zo vaak geweest. Het werd saai. Dus die bleef thuis en vermaakt zich met zijn touwen en de rest. Vindt het ook niet erg om alleen te zijn. Lekker rustig.
Maar hij wil nog wel graag een keer snorkelen bij de wrakken. Dus hij gaat een keer met Ard vanaf Boca Sami snorkelen.
Theo wil wel een keer van Hooks Hut naar Blue Bay snorkelen (met Ard dan).
Gisteravond, toen we ons ijsje aten, bij de Annabaai zagen we nog vlak voor onze ogen een rog uit het water springen, wel 3 keer. Een heel gaaf gezicht!