dakplaten op de kavel.... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu dakplaten op de kavel.... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

dakplaten op de kavel....

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

16 November 2011 | Nederland, Amsterdam

De dakplaten zijn gebracht. Morgen beginnen ze ermee. Al moeten er ook nog 2 puntjes gemetseld worden.

Ellen is vandaag thuis gebleven. Die was toe aan een dagje rust. Boorde mij zo wel mijn Papiamentse les door de neus, maar ja, dat hoort erbij als je moeder bent. Soms.
Af en toe plensde er een sloot water uit de lucht, vanmorgen. Had ik de was bijna droog....snel de boel weer van de lijn. Uurtje later alles weer ophangen. Gelukkig bleef het nu droog, al was er af en toe wel een donkere wolk. Maar die liet zijn vrachtje ergens anders vallen. Dat kan hier zo plaatselijk zijn!
Op Saliña was het weer kletsnat. Daar vallen meer buien dan hier bij ons.

Arjan is toch maar met zachte drang naar school gestuurd. En toen hij uit school kwam was het weer goed. Hij was helemaal blij met een 9 voor Papiamentu! Dankzij wrts :)

Ard heeft vandaag de gesprekken gedaan op school. Eigenlijk zijn de docenten best tevreden. De cijfers moeten nog wat omhoog. De lerares Papiamentu gaat nu per week doorgeven wat hij moet leren, zodat hij dat zaterdags mee kan nemen naar bijles.
En voor natuur- en scheikunde heeft hij al weer hogere cijfers gehaald.
Eén docent vertelde dat hij een medeleerling mocht helpen om iets op het bord uit te leggen. Hij gaf toen een permanent marker aan......O, o. Ze kon er wel om lachen. En gelukkig is het er ook weer af gegaan. Maar zulke grapjes komen er al uit.

Vanmiddag ben ik met Thijs en Ellen naar de baai gegaan. Thijs wilde graag naar Lau en Ellen naar de kidsclub. Ellen had vanmorgen nog een kunstwerk gemaakt voor Tamara. Die kwam ook nog langs nadat ze gedoken had. Dat wisten we niet van te voren, maar het was wel een leuke verrassing.

Morgen gaat Arjan een ochtend kijken bij de Albert Schweitzer Havo/VWO. Ze gaan met z'n allen van 3 groepen 8. Eens kijken hoe het is op het voortgezet onderwijs. Het is de school waar Arjan ook heen hoopt te gaan. Naast de Albert Schweitzer basisschool. Dat is dus makkelijk.

Toen ik Thijs naar bed bracht, vanavond, hadden we nog een uitgebreid gesprek over de evolutie theorie. Dat was vrij nieuw voor hem.
Dat er mensen zijn die niet geloven dat God de wereld heeft geschapen! Hij was vol verbazing dat dat zo is. God is toch almachtig, zegt hij.
Ja, maar er zijn mensen die geloven dat alles is begonnen met een knal. En toen kwam er een klein diertje. Steeds een beetje groter. Tot de apen. En daaruit kwam de mens.
Nou, nou, nou.
Dan moest papa maar eens gaan vertellen hoe het echt zit. Want papa kan zo goed vertellen!
Waarop ik zei: Maar jij kunt ook goed praten. Misschien kan jij dat later wel vertellen.
Daar moest hij even over nadenken. Ja, misschien kon hij dat ook wel doen. En ineens riep hij: Ja, ik weet het! Dan zeg ik: En wie heeft er dan voor die knal gezorgd? Dan weten ze het niet meer.
Voorlopig twijfelt Thijs nog niet aan het scheppingsverhaal. Geloven als een kind, het is zo mooi om te zien. Rotsvast en zo simpel.