lotgenoten
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
19 April 2012 | Nederland, Amsterdam
Toen wist ik al genoeg. Ze hebben het hele plafond eruit liggen. Dat moet er opnieuw in en dan met nieuwe elektriciteits-leidingen. Het schiet voor geen meter op. 't Is precies ons verhaal. Ze komen wel, maar doen geen @#$#@ (lelijk woord).
Ik voelde zeer met haar mee. Blij toe dat ik deze fase gehad heb. Zij zit nu met 2 kinderen in een klein appartementje. Man is op reis. Kan nergens bij.
Wow, wat hebben wij het dan al luxe! Ze zei: Overal zit stof in en op en aan.
En ik knikte. Zo blij dat ik al dat stof gehad heb! Nu is het ook in ons appartement wel stoffig, maar ja, dat zwiep ik er straks gewoon uit. Er staat nog niks in. Lekker makkelijk.
Moraal van dit verhaal: aannemers op Curacao, één groot drama. Doe het liever zelf.
Vanmiddag nog even geplamuurd. En Thijs achter de broek gezeten. Want die moest nog 3 bladzijden schrijven. Hij heeft er een gruwelijke hekel aan. Kan het ook niet goed, het kost hem erg veel moeite. Ik heb hem getroost met de mededeling dat Theo en Arjan ook niet goed kunnen schrijven. Maar dat het wel belangrijk is en dat hij daarom veel moet oefenen. Hij heeft 2 bladzijden gedaan. Morgen nog 2.
Ard heeft het plafond in de badkamer gemaakt. Dan kan de tegelzetter aan de gang. Verder heeft hij nog 2 platen aan de achterwand van het appartement gemaakt, zodat de airco's opgehangen kunnen worden. Toen was de accu van de boormachine leeg.
Ja, alle vrije uurtjes zitten momenteel in de bouw, maar het is wel leuk als je het ziet opschieten.
Als ik morgen niet te veel spierpijn meer heb dan kan ik wel weer een stuk van het dak verven. En anders kan ik de slaapkamers wel bijwerken, dat kost iets minder van mijn spierballen.
19 April 2012 - 03:54
Ard En Mariette Vreugdenhil:
voor de mensen die geen papiamentu kennen @#$#@ = Mariku en mariku lijkt op makaku maar is heel wat anders.... Opa Vreugdenhil wist het nog te vertalen vroeger; 'maar de rijken....' werd: ma rikunan.... en als je dat gaat zingen klinkt het als @#$#@... hmmm... veel wijzer worden jullie hier vast niet van, maar wellicht is er een bloglezer die nog meer aanwijzingen durft geven.....
Hint voor Anja: het heeft iets te maken met de Divi... ok, ik stop, tante Erna zou me haast mala mucha gaan vinden...... -
19 April 2012 - 03:57
Ard En Mariette Vreugdenhil:
oh ja, voor de betrokken oma's: Afas blijft persoonlijk sponsor van Theo, ook voor de US Open in Fort Launderdale in juli... succes smaakt naar meer..... je kan ook maar beter Theo sponsoren dan dat provincieclubje uit Alkmaar.... -
19 April 2012 - 04:56
Papa Vreugdenhil:
Begint een beetje papiamentse les voor beginners te lijken. Eén van m'n eerste lessen papiaments vroeger was gewijd aan scheld- en vieze woorden. Heel nuttig! Alleen lijkt de spelling intussen iets veranderd te zijn...
Heel veel sterkte!
We komen hier verscheidene mensen tegen die de man achter Afas persoonlijk kennen. Het is een broeder hier uit de omgeving. -
19 April 2012 - 05:00
Oma Vreugdenhil:
Ik zal het maar eens vertalen,dan hoeft opa het niet te doen, en in Nederland zijn we al aan veel grover taalgebruik gewend/ Makaku is aap.Dan scheld je al flink. Ma riku =maar rijk,< twee woorden>
mariku= hoer.Heel grof op curacao, al klinkt het hollanders leuk in de oren MARIKOE.
papiamentu lijkt gemakkelijk maar pas op je woorden en klemtonen. -
19 April 2012 - 05:04
Papa Vreugdenhil:
Onze reacties kwamen onafhankelijk van elkaar, maar je kunt wel zien dat de lessen effectief zijn geweest :~) -
19 April 2012 - 18:59
Anja:
Na een lange pittige schooldag breek ik nu mijn hoofd over deze rebus. Dat gaat niet meer lukken. Hellup, nu kan ik vannacht alweer niet goed slapen. Mijn hoofd is steeds met andere dingen bezig, ik ben zelf ondertussen gelijk één Divi.