actie schoenendoos
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
09 December 2011 | Nederland, Amsterdam
Ik begrijp dat het hier op het eiland de gewoonte is om met Kerst iets voor de minder bedeelde mensen te doen. Thijs had een brief mee om levensmiddelen mee te nemen. En op Dolfijn.fm is de actie om cadeautjes te brengen die zij dan weer uitdelen.
Onze kinderen zijn daar altijd wel voor in. Ze zijn in elk geval erg maatschappelijk betrokken en zouden het liefst aan alle acties meedoen. Maar onze portemonnee is niet van Sarepta. En met een verhuizing voor de deur moeten we een beetje uitkijken waar het allemaal heengaat.
Vanmorgen belden ze of de container gehaald kon worden. Ik zei dat ze dat beter met Ard konden overleggen. Dat ik niet zeker wist of hij leeg was. En dat ik dat hiervandaan ook niet kon zien.
Die mevrouw zei dat ze Ard niet kon bereiken. Dat het eigenlijk wel vandaag moest gebeuren, anders kwamen er kosten overheen. Dus zou ik proberen om Ard te bellen. Dat het dan vandaag wel zou moeten lukken.
Waarop ze doorgegeven had dat de container gehaald kon worden. En die man een half uur later bij de kavel stond......en er nog een stapel deuren in lag. Dat liep dus nogal fout.
Uiteindelijk is het geregeld, heeft Ard vanmiddag die deuren opgehaald, en wordt morgen de container opgehaald zonder extra kosten. Maar het was wel frustrerend. Ard had een paar keer gevraagd hoe lang die container mocht blijven, kreeg daar geen antwoord op. En dan ineens is het te laat en staan ze meteen op de stoep.
Verder is er weer een hoop gedaan op de bouw. Van 't weekend gaan de plafonds er nog in. En morgenmiddag is er spantenbier, zoals ze dat hier noemen. Een feestje met lekker drinken, zeg maar. Eind volgende week is de vloer klaar, dan kan die week erna de keuken erin en het sanitair. En dan ergens tussendoor moeten de wanden nog gespoten worden.
O ja, ze gaan ook nog morgen of overmorgen de raamkozijnen waterpas maken. Want de ramen en deuren moeten er ook wel een keer in, voordat we er gaan wonen...