Het is wel echt warm! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Het is wel echt warm! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Het is wel echt warm!

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

05 September 2011 | Nederland, Amsterdam

Iedereen die van plan is om begin volgend jaar te komen heeft het slim aangepakt. Het is nu echt warm. Wel een briesje, maar toch wel zo'n 33 of 34 graden. Zelfs als je stil zit loopt het zweet nog in straaltjes langs je rug. En ook 's avonds is het nog erg warm. Iedereen zegt het hier, ook de Antillianen, dus ik mag het ook zeggen. Je moet gewoon iets vaker een schoon hempie aandoen. En een kort rokje is nog een beetje luchtig. Ik beklaag die arme mannen die verplicht netjes in een lange broek moeten. Alhoewel, die mogen vaak wel in de airco werken. En ik doe mijn huishoudelijk werk wel in de hitte. Maar vandaag was het zondag, dus we hebben rustig aan gedaan. Niet voor niks hebben we een rustdag gekregen!
Vanmorgen hadden we Avondmaal. Toen wij met elkaar in een kring langs de rand van de kerk stonden, het brood en de wijn hadden gekregen en nog een lied zouden zingen, heeft Arjan de beamer bedient. Hij vond het wel spannend, stel je voor dat hij vastloopt..... Maar het ging goed. Voor herhaling vatbaar.
Ik had de kinderen beloofd om pannenkoeken te bakken, dat was wel echt warm werk! Maar ze hebben lekker gegeten. Tessa was vandaag ook bij ons. En die vond de pancakes (echt Amerikaans) ook erg lekker. Thijs had een beetje moeite met eten vandaag: zijn ene tand zit ineens erg los, die zal er vandaag of morgen wel uitgaan. Hij doet er enorm dramatisch over. Deed me aan Theo denken. Ineens kwam dat allemaal weer boven. Want Arjan zegt nooit iets, die staat dan plotseling weer met een tand of een kies voor me. En Ellen peutert ze er meteen uit als ze maar een beetje loszitten (dat herken ik weer van mezelf: heb er eens in 1 kerkdienst 2 uitgewiebeld) Maar Thijs vindt het vreselijk eng allemaal. Je zou zeggen, als jongste, dan heb je alles wel gezien. Het werkt bij hem niet zo, blijkbaar. En dit is nog maar de eerste.......
Na kerktijd kwam een voorzangeres aan mij vragen of ik niet mee wilde zingen. Wij hebben meestal begeleiding in de kerk van een elektrische gitaar en 2 of 3 zangeressen, soms een piano. Nu gaat die ene zangeres terug naar Nederland. Dus ze is mensen aan het werven. Tja, ik vind het wel leuk, maar ik doe de beamer ook al. En dat is niet te combineren. Zegt ze: dan doet iemand anders dat toch?? Als het zo makkelijk was....Ik denk dat ik voorlopig toch de voorkeur aan de beamer geef, ik vind het net zo leuk om te doen. En zingen doe ik toch wel.
Vanmiddag zijn we weer naar de Fortkerk geweest. Daar zingt het pas lekker! Echt zo'n oude kerk, ik denk wel 300 jaar, met een goede akoestiek. Heerlijk.
Van de week ga ik met Tessa eens op zoek naar de bieb. Dat wordt hoog tijd. Leesvoer zoeken. De kinderen hebben er ook zin in. Maar die neem ik de eerste keer niet mee. Eerst maar eens zelf verkennen.
En morgen eens uitproberen of ik niet een ander weggetje kan vinden om van de Albert Schweitzer bij de Dividivi te komen om kwart over 12. Want over een stukje van hooguit 10 minuten doe je dan zo een half uur, het verkeer staat muurvast in Salina om die tijd. Maar dat is een hachelijke onderneming, als zelfs Ard dat nog niet heeft gevonden.....Op de kaart te zien moet het kunnen. Wordt vervolgd.

• 05 September 2011 - 05:46

Marjon:

Heerlijk dat warme weer:D Heb ik in Turkije ook gehad en ik heb er van genoten!!! Ik ga zo naar de opening van ons schooljaar! Jaah hier gaan we nu weer naar school;)
    Succes vandaag!

Liefs van mij