Leuke dingen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Leuke dingen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Leuke dingen

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

15 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam

Kom, laten we het nu eens hebben over de leuke dingen.
Sinds de verhuizing, eigenlijk meteen al, hebben de kinderen allerlei nieuwe speelvriendjes en vriendinnetjes gekregen. Er wonen op de L-sectie (we hebben hier geen straatnamen) meer kinderen, die je ook gemakkelijk ziet spelen. Dat is erg uitnodigend. Zeker voor Ellen en Thijs. Er zwerft veel hout rond en met elkaar hebben ze een hut gebouwd. Waar het meestal erg gezellig is.
Gister is Arjan weer naar zijn klasgenootje geweest. Ze hebben daar eerst gegeten. Erg lekker, volgens Arjan, wat heel bijzonder is, want Arjan houdt meestal niet zo van eten: iets van aardappelprutje, sla met tomaat en een groot stuk kip. Hij had zitten smullen. Toen waren ze verder gegaan met hun presentatie. Volgens de moeder ging het heel goed. Ze zijn met 4 jongens. Best knap voor groep 8 kinderen! En daarna hebben ze gevaren in het bootje van Dani. Op de terugweg stopte de motor ermee. Toen moesten ze roeien, dat viel niet mee. Gelukkig kwam de vader van Dani langs met een grote boot en die heeft hen op sleeptouw genomen.
Vanmorgen hebben Theo en Arjan de boel op stelten gezet bij de bijles. Arjan gaat van de week beginnen met bijles op school. Beter voor ze om niet samen ergens te zitten, dat is te gezellig.
Ellen heeft de 8-knoop geleerd bij de Zeeverkenners. In die tijd ben ik met Thijs naar Zanzibar geweest (een nogal decadente baai, maar 's morgens vroeg lekker om heen te gaan). Daar hebben wij lekker gelegen op een bedje en in de hangmat, wat gezwommen en een frozen cappuccino gedronken. Zo relaxed!
Ellen heeft ook reddend zwemmen geleerd. Ze vertelde: Ik moest het hoofd onder water houden....
Huh??? Klopt dat?
Ehhhhhh, nee, ik moest het hoofd boven water houden!
Dat leek mij ook beter. In elk geval had ze het goed gedaan.
Vanmiddag mocht ze met oom Wouter en tante Vera mee, zeilen op het Spaanse Water. Annemarie van Veeris ging ook mee. Ze heeft genoten! Heerlijk liggen in de boot (Ik viel bijna in slaap) Lekker even alle aandacht van zoveel lieve mensen.

Aan het eind van de middag zijn we met elkaar naar Wouter en Vera gegaan om daar pizza te eten. Dominee Wouter kan meer dan preken maken: hij maakt ook heerlijke pizza's.

Ondertussen zijn alle slaapkamers een beetje op orde. Iedereen heeft een kast voor zijn kleren. Dat zoekt veel makkelijker dan in een volle tas of koffer.
Alleen de plankjes van de Ivar van Arjan zitten ergens in een doos in de container. Eén van de 50 dozen.... Verder balen de jongens dat de boekendozen nog allemaal daar staan. Ze willen meer lezen. We moeten dus maar gauw weer naar de bieb! Want die boekendozen zijn direct ook nog niet uitgepakt. En dan nog....het zijn allemaal boeken die ze al gelezen hebben. Wel fijn, zulke lees-fanatiekelingen! Hopelijk werkt het ook aanstekelijk op Ellen en Thijs.

Theo en Arjan zijn een boomhut aan het bouwen in de wildernis naast onze "tuin" . Af en toe hebben ze wel last van grote mieren, maar voor de rest wordt er enthousiast getimmerd.

En zo vermaken we ons op alle fronten!
Toen ik vorige week schreef dat ik, als ik alles had geweten, andere keuzes gemaakt zou hebben. Toen bedoelde ik: dan zouden we misschien wel voor een bestaand huis gekozen hebben. Dan hadden we alleen met een verbouwing te maken hebben gehad. Maar in elk geval hebben we nog steeds geen spijt van onze verhuizing naar Curacao. Dit even voor de duidelijkheid.

Enne, mam, die plantjes in de badkamer, dat is het werk van Ard. Ik doe het sop- en schoonmaakwerk, hij zorgt voor de creatieve aankleding.

Hè, ik ben blij dat ik mijn belevenissen weer kan spuien op de site.

• 15 Januari 2012 - 02:24

Ard En Mariette Vreugdenhil:

Hé Anja, ik dacht al dat het een slippertje van de pc was. Want zo heet is het hier nu niet. Maar het zou wel heel erg lekker zijn als jullie hier waren. Voor een opbeurend praatje, af en toe, en veel kluswerk. Maar ja, liever koekjes worden niet gebakken. Dus klussen we zelf. Bijna alle kasten zitten al in elkaar! Hier en daar een achterwandje achterste-voren, maar een kniesoor die daarop let. Je zult versteld staan als jullie deze kant op komen hoe mooi ons huis is geworden en hoe gezellig het er hier uitziet. Ik wacht met spanning af hoe het verloopt met je sollicitatie. En we zullen morgen in de kerk even doorgeven dat je moeder jarig was. Er wordt hier altijd gedankt voor de verjaardagen, daar kan haar verjaardag mooi bij!

• 15 Januari 2012 - 12:05

Anja:

Ha die Ard en Mariette, heerlijk zulke positieve berichten, maar daar twijfelden we ook niet aan hoor! Jullie beleven tenminste nogeens wat, toch??? Die foto's met dat onderschrift ... daar moeten we het nog eens over hebben .... uh .. . wel een beetje veel uitzicht, vind je ook niet??? Een rijkeluis huis. Maar dan één met gebruiksaanwijzing.
    Leuk dat de kids nu ook dichtbij huis meer kinderen tegen komen. En fijn dat je zondag even aandacht besteed aan mijn mams. Dat zal haar zeer verrassen. Wij gaan nu een stukje wandelen , want de zon schijnt volop en de lucht is blauw! Is dat effe mooi.
    groetjes Herman en Anja en een fijne zondag gewenst.