het is stil geworden.....
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
12 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam
Zo zagen we ook te laat dat Harm jaris was... we maken het goed met een doosje uit Cuba, Harm! Ze zijn per koerier onderweg. Arjan is ondertussen klaar met zijn eindtoetsen en is nu druk met een spreekbeurt, Theo is startklaar om maandag met de centrale eindexamens te starten en we hebben vanmiddag de gasten uitgezwaaid.... Om niet ineens af te moeten kicken blijft JW nog een nachtje bij ons.
Vandaag hebben we onze special weer eens van stal gehaald en zijn met een groep avonturiers naar de vlakte van Hato geweest, wel spannend als je dat doet terwijl 's middags het vliegtuig gehaald moet worden.... Vandaag met als extra ingredienten een lekke band en weigerachtige (kletsnatte) motor. Omdat we best wat regen hebben gehad de afgelopen tijd werd het geen stofrally maar weer eens lekker bagger-rood-smerig... toen we al driftend ook nog eens helemaal dwars gingen kregen we een hele golf rood water over de auto, incl kindertjes in de open bak... de foto's spreken voor zich... Volgens mij mag ik een volgende keer niet meer het park op als ik niet eerst bij de carwash geweest ben, de security vind ons dan wel stoer om onze activiteiten, maar een modderrode auto past niet bij het imago van BlueBay, nou ja...
Vrijdag hebben we ons vermaakt met van alles en nog wat, voor we het wisten was het over twaalven en was er geen tijd meer voor een Waarbenjij, ik probeer het vandaag een beetje goed te maken. Mariette is druk bezig met formulieren in het papiamentu die maandag ingevuld mee moeten, die heeft dus even waarbenjij-verlof.
Door het buiige weer van de afgelopen week was er beduidend minder zon. Ondanks dat hebben we toch nog wel van de zee genoten, donderdagavond met een nachtelijke zwempartij, met lampen en snorkels en incl kleine haai... ondanks dat het water wat frisser voelde hebben we ons prima vermaakt. Aan de Noordkust was de wind ook fors en de golven en boka's waren dus ook weer indrukwekkend.
De container met VPCO-spullen is inmiddels ook ingeklaard en betaald, nu is het wachten op het afleveren, dat zou donderdag gebeurd zijn, maar ja, welke week?? We wachten nog steeds, dus ook op de boekjes voor de DIVI, gelukkig weten we zeker dat het er in ieder geval echt is.....
Vanavond hebben we ons nog even een uurtje op de tuin gestort, tussen de gasten door bouwen we die namelijk steeds verder uit en kleden alles aan met beplanting en grind. Helaas ontdekten we een paar termietennesten in de latten onder de stapel profielen die over zijn. We hebben gelukkig een pittig goedje voor de bescherming van het huis en appartement, maar dit volkje mieren hebben we maar aangepakt met zwavel en vuur (ik bedoel aanmaakvloeistof en de gasaansteker) want dat vonden we als mannen wel passend op deze outdoordag. We hebben dus even lekker met vuur gespeeld en het is weer helemaal duidelijk dat Arjan, Thoe en Thijs voor de duvel niet bang zijn en het ook niet van een vreemde hebben...... De tuin is dus best weer een stuk verder schoon en glad, eer van ons werk!
De afgelopen week was op het werk intensief, veel overleggen intern en op de ministeries en bij de Ned. Vertegenwoordiging. Dan gaat het niet over Wilsoe en de AIVD, (hoewel dat natuurlijk ook ter sprake komt....) maar over onderwijs en aanverwanten. Het was druk en hectisch, maar intern hebben we een goed team en het is een plezier om met ons MT te werken. Er is wel veel werk aan de winkel, tegen het einde van het jaar moet er nog veel afgerond worden, zijn de benoemingen nog niet rond (grrrr...) stoeien we over de startconferentie en moeten we nog een nieuw AFAS-systeem implementeren, maar we zetten wel stappen vooruit en als je de oudgedienden mag geloven gaan we heer wat voortvarender te werk en met meer resulaten dan de laatste jaren... laten we het daar dan maar op houden. Ik moet zeggen dat ik niet eerder in mijn werk zo vaak met politici en topambtenaren (uit Nl en Cur) te maken heb gehad als nu. Dat lijkt interessant, maar voelt momenteel alleen maar extra ingewikkeld. Het was dan ook heerlijk om vrijdagavond een gezellige verjaardagsborrel van onze bestuursvoorzitter te hebben en ongedwongen bij te kletsen.
Maandag hebben we een hele dag taalbeleid op de agenda, een nederlandse promovenda komt haar onderzoek presenteren en bespreken op onze scholen en de UNA. Als gastheer mag de VPCO de themadag verzorgen, we zitten dus dicht bij het tweetalige en vreemde-talen vuur. Theo zit dan te zweten op Nederlands, gewoon net als bij jullie... voor hem een makkelijke start, voor veel schoolgenoten een crime.... laten we het er maar op houden dat zijn uitdagingen op een ander vlak liggen... papiamentu, aiaiaiai, esta kos difisil swa... maar de laatste bijles zit er op voor dit jaar, a yega e ora di ultimo test!
13 Mei 2012 - 15:35
Mamma:
Leuk hoor die spelletjes met een plastic haai, daar trappen we niet in hoor!!!!!! -
13 Mei 2012 - 16:25
Renske:
Ja wat denken jullie wel ... dat we dom zijn?!