Maar nu wel....
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
04 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Ard had al verteld dat ze elkaar gistermiddag gesproken hadden. De aannemer had gezegd dat hij meer geld had willen krijgen voor het meerwerk dat hij gedaan heeft. Maar Ard was het daar niet mee eens en op aanraden van de architect had hij dus minder geld overgemaakt. Hij moet eerst maar eens de dingen afmaken waar al wel voor betaald is.
Nu, dat stond hem niet aan. Dus dan komt hij gewoon niet.
Tot nog toe hadden wij in zo'n situatie erg laten merken dat wij hééél graag willen dat hij toch komt. Op allerlei manieren. Nu zeiden wij tegen elkaar: voorlopig kan hij naar dat geld fluiten. Eerst het verfwerk af, en de nokpannen op het dak. En de architect is het daar helemaal mee eens. Die zal het hem ook nog eens duidelijk vertellen. En dan kiest hij uiteindelijk wel eieren voor zijn geld. Want anders krijgt hij niks meer. En het bouwwerk ligt hier niet meer voor het oprapen, dus hij zal echt wel graag willen. Als de boze bui overgedreven is.
De architect had voor ons geregeld dat de elektricien zou komen. Eerlijk gezegd had ik daar een hard hoofd in, want ik heb zo'n vermoeden dat de aannemer hem tot nog toe tegengehouden heeft.
Het viel mee, want vanmiddag was hij er dan eindelijk. Overigens ligt dat niet aan hem, daar zijn wij wel van overtuigd. de aannemer heeft zelf toegegeven dat hij de elektricien niet wilde laten komen "voor 2 stopcontacten" zoals hij zei. Het is een klein, pittig mannetje, die elektricien met een hulpje die hooguit net zo oud als Theo is. Ik zal het nog eens vragen, want dat kan eigenlijk niet. Dan ben je hier ook nog leerplichtig. In elk geval een jonge jongen, maar die al heel veel weet van stopcontacten en stroomdraden.
Ze zijn de hele middag bezig geweest en nog niet klaar. Hij heeft beloofd dat hij maandagmiddag na 2 uur terugkomt. En dan doet hij dat ook.
Ik leer mijn pappenheimers wél kennen.
Ard heeft vanmorgen een introductie-ochtend gedraaid voor de nieuwe stagiairs. Met allerlei mensen die erbij betrokken zijn. Ze hebben een leuk project opgezet waar de studenten onderzoek in kunnen doen. Wat voor verschillende mensen belangrijk is. De VPCO, Speransa. Zinvol! Het is zo gaaf om te zien hoe goed het werkt als er goede verbindingen worden gelegd. Het is fijn dat Speransa er is voor de mensen die ontspoord zijn. Maar het is nog veel uitdagender om te beginnen bij de jeugd, er aan te werken dat ze niet zullen ontsporen. Natuurlijk voorkom je niet alles, maar je kunt de risico's wel verkleinen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat er meer jongeren met een goed diploma van school komen, zodat ze meer kans op een normale baan hebben.
Ik merk dat het al zo gewend is, hier. De zon, de warmte, het tropische leven. Als ik dan de foto's zie van de sneeuw en het ijs, dan lijkt dat net of je in de zomer zit te kijken naar de foto's van de winter. Letterlijk ver van je bed. Maar de zon en het buitenleven hier verveelt nog niet. Dus we wensen jullie veel plezier met sneeuw en ijs. Wij gaan morgen lekker naar de baai....
oh ja... last but not least...
de foto's voor Inselair krijgen nog een staartje... Ard heeft er al twee tickets mee gewonnen naar de USA, maar nu zijn Ellen en Thijs ook nog eens fotomodel in de nieuwste reclamecampagne van Inselair... vanaf binnenkort op posters en in de kranten in het Caribisch gebied.... wie had dat gedacht he? Maar ze zijn ook wel erg schattig en wervend zo... (zie vast een preview bij de foto's)
04 Februari 2012 - 08:22
Lukas:
Vannacht was het hier in Flevoland ook ruim 22 graden.... (in de min) -
04 Februari 2012 - 11:08
Stijnie:
Ellen en Thijs, gefeliciteerd! Gaaf!
Vast wel apart om jezelf op posters en in de krant tegen te komen!
Bon weekend, geniet maar lekker van zon, zee en strand :) ! -
04 Februari 2012 - 12:04
Sandra Faling:
Wat ontzettend leuk, fotomodel op Curacao!
Ik volg je verhalen, beschreven met zoveel humor en doorzettingsvermogen.
Mooi project dat is opgestart voor ontspoorde jongeren!
Hier is het nu zooooo koud, ongekend! Nog niet eerder zo gevoeld, zelfs niet met de Elfstedentocht heel vroeg in de morgen in 1996. De plaatjes die je nu schiet aan het Wolderwijd zijn wel prachtig, betoverend mooi! Geniet daar lekker van de warmte! Groetjes, Sandra en Peter -
04 Februari 2012 - 16:10
Marjon:
Heey Ellen en Thijs!!!
Wat super gaaf dat jullie fotomodel zijn!!!!:D
Liefs van mij x -
04 Februari 2012 - 16:40
Joke Schenk:
Mooi kleurtje zeg!
En wat een leuke foto's van Ellen en Thijs.
Leuk hoor, zo'n beroemd gezin.
Wij zijn net terug van een strandwandeling langs het wolderwijd.
Het was er prachtig, zoveel ijs en sneeuw en een strak blauwe lucht.
Maar wel erg koud.
Groetjes van ons allen,
Joke Schenk. -
04 Februari 2012 - 20:46
Sanne En Amber:
Leuke foto's ellen en Thijs!
Wij hebben vandaag geschaatst in Giethoorn, wat een verschil hè!