taxi-spelen
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
10 Augustus 2011 | Nederland, Amsterdam
Dus dat kan beter niet weer zo. Het is dan veel drukker op een weg met aardig wat stoplichten (Schottegatweg oost, geloof ik). Grappig om te zien dat Ellen dan gelijk al weet wat er verwacht wordt met haar tas en haar spullen. De juf vroeg gelijk hoe Ellen de eerste dag ervaren had. Dat voelt dan zo goed, even een beetje persoonlijke aandacht.
Ook de jongens hadden er zin in. Arjan heeft al papiamentse les gehad. Met huiswerk, net als voor rekenen. Dus hij ging meteen na het eten enthousiast aan de gang.
En Thijs leert verder lezen, maar ik zie er niet zoveel van en hij vertelt zo weinig. Het meisje waar hij naast zit heet Daisy. Volgens Thijs zijn het allemaal Antilliaanse kinderen in zijn klas die allemaal op Curacao geboren zijn, behalve hij. Ik kan het me bijna niet voorstellen.....Nog maar eens een keer checken.
En ook Theo heeft zijn eerste echte lesdag gehad. Bij het idee dat hij met de bus naar huis moest komen protesteerde hij zo heftig, op zijn Theoos dat ik er een oplossing voor bedacht. De verkeerde spullen van Mensings Caminada moesten toch nog terug, Theo moest daar nog schriften halen en er moest een lading kaftpapier komen....dus we hebben afgesproken bij Mensings. Om 3 uur, het liep gesmeerd. Ik kreeg een bult geld terug. Het zal wel kloppen, ik kon er geen wijs uit worden. Maar ik kan er nog een keer leuk boodschappen doen zonder dat ik hoef betalen. Overigens denk ik niet dat Theo genoeg heeft aan de 7 schriften die hij nu aangeschaft heeft, dus we komen er vast nog vaker.
De kinderen vinden het erg lastig dat er grapjes gemaakt worden in de klas in het papiaments. Dan begrijpen ze er niks van (natuurlijk) en dat voelt erg vreemd.
Alleen bij Thijs in de klas gebeurt dat niet, als ik het goed begrijp, want (vertelde Thijs gister met een flinke dosis onbegrip) juf woont al 3 jaar op Curacao en ze kan nog geen papiaments. Morgen begint Thijs ook met papiamentse les (dus de juf moet er toch wat van kunnen). Ben heel benieuwd hoe dat gaat.
Theo en Arjan wilden graag thuisblijven, vanmiddag, maar ik ben lekker met Ellen en Thijs nog even naar de baai gegaan. Heerlijk, even afkoelen in de zee en relaxen op een ligstoel.
Om kwart voor 7 lag Thijs in bed en om kwart over 7 Ellen. Mooi op tijd. Toen ben ik naar Hato gegaan om Tessa, uit Zeewolde, even te groeten. Maar het toestel had 2 uur vertraging. Dus dat gaan we straks nog een keer proberen.
en dan als uitsmijter. Aan alle mensen die in het onderwijs zitten: kunnen jullie afgeschreven boeken verzamelen voor de Dividivischool van Ellen?? Leesboekjes dan, bedoel ik. Want ze lezen hier nog vreselijk oude boekjes omdat er weinig geld voor is en er ook gewoon minder kijk op is. Er staan hier gerust nog boekjes van 30 jaar geleden.....Tijd voor actie!
En als jullie het een en ander hebben dan mag het wel naar Ede, naar de CHE, want daarvandaan moeten ook nog andere lesboeken komen voor studenten hier. (en wellicht ook nog een doos met skeelers van onze kinderen, maar dat is weer een ander verhaal)
10 Augustus 2011 - 08:45
Renske:
Gaan de kids tot de middag naar school? In verband met de warmte ofzo?
10 Augustus 2011 - 10:53
Mariette:
Ja, Renske, je hebt hier altijd tropenrooster. Van kwart over 7 tot kwart over 12 (basisonderwijs, dat hier funderend onderwijs genoemd wordt) en het voortgezet onderwijs begint rond half 8 tot een uur of 2, een beetje afhankelijk van je rooster. Maar Theo heeft zelfs in het examenjaar 4 dagen tot 2 uur, dus er worden dan wel hele dagen gemaakt. Terwijl ze dan in Nederland minder uren maken en meer thuis moeten doen, dacht ik. Maar dat horen we volgende week wel weer van oud-klasgenoten van Theo, via de hyves. -
10 Augustus 2011 - 16:23
Marjon:
Wat gaaf om te lezen dat het allemaal zo goed gaat super:D! Ik zal is even kijken of wij op school nog oude boekjes hebben liggen;)
Liefs van mij X
p.s mooie foto van jou Mariëtte!