nieuwe soap - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu nieuwe soap - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

nieuwe soap

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

22 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam

Voor het geval we dachten nu ongeveer klaar te zijn met alle keuringen en andere toestanden....helaas, een illusie. Vanmorgen kwam op tijd de keurmeester. Ik dacht nog: ha, mooi, zo gepiept.
Nee, die keurmeester komt om te kijken of alle stekkers eruit zijn en alles in orde is. Knopjes van de airco op 'off' koelkasten uit enzovoort, enzovoort.
Daarna komen er een paar pipo's van Aqualectra en DOW (Dienst Openbare Werken). Die gaan bij de stoppenkast kijken of het klopt (wat klopt??) en daarna gaat er één alle stopcontacten bij langs om te zien of de spanning goed is.
Ze zeiden dat ze om kwart voor 10 er zouden zijn. Dat zeiden ze om half 10.
Vervolgens kwamen ze pas om kwart over 11. Terwijl wij eigenlijk om half 12 weg wilden.
Het appartement was zo bekeken. Alles in orde. Klaar.
Toen in huis. Bij de stoppenkast konden ze dus zien/meten dat er ergens nog iets in een stopcontact zat. Maar waar? Die keurmeester koortsachtig zoeken en kijken. De airco's bij langs, alles goed. De stoof, riep hij ineens. Dat is de gasoven. En ja hoor, daar zat nog een stekker achter.
Maar die klieren van Aqualectra en DOW renden snel het huis uit. Niet in orde, zeiden ze. Zoek het maar uit.
Ard heeft nog geprobeerd om ze om te praten. Vergeefse moeite.
Keurmeester balen. Logisch. Hij had dus al veel vaker problemen gehad met deze mensen. Nu snap ik ook verschillende zinsneden op het briefje van vorige week: om problemen met de keuring te voorkomen enzo...
Als ze hem dwars kunnen zitten zullen ze het niet laten.
Ik had wel medelijden met die man. Hij zat zijn stinkende best te doen. Gelukkig heeft hij nog wel het appartement aangesloten op de bouwstroom. Hoeven de verlengsnoeren niet meer door de ramen. En zelfs de airco kan nu aan!
Woensdag komen ze terug om ons huis opnieuw te keuren. Wij zijn dan allebei niet thuis, maar Theo wel. Die mag de honneurs waarnemen.
Hopelijk hebben ze dan andere kerels in de aanbieding...

Vanmiddag heb ik onze nieuwe gasten van Hato gehaald. Stond ik daar met een bordje met hun namen. Wel vreemd om mensen op te halen die je helemaal niet kent. Bleek het familie te zijn van buren uit Zeewolde...Wat is de wereld toch klein.

Thijs zijn buisjes zijn (waarschijnlijk allebei) alweer eruit gegroeid. De moeder van zijn vriendje heeft gekeken, zij is huisarts. Had speciaal hiervoor het lampje meegenomen naar huis. Thijs helemaal in de gloria. Die vindt zoiets geweldig. Hij zou nog blij zijn als hij weer nieuwe buisjes kreeg. Alleen om het feit dat hij dan weer eens lekker in het ziekenhuis kan rondhuppelen. Gek kind.
Moet die moeder toevallig morgen met 2 kinderen naar de KNO-arts, vanwege looporen. Heeft Thijs nog geprobeerd om mee te mogen.... Dat feest ging toch niet door.
Eerst maar eens bij onze eigen huisarts langs om een verwijzing. En dan een gehoortest aanvragen. Checken of hij wel alles hoort in de klas. Ben bang van niet...