Over zilver, zegengroet, Hato en ramen.... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Over zilver, zegengroet, Hato en ramen.... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Over zilver, zegengroet, Hato en ramen....

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

31 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Rare kop weer he... maar ja er gebeurden vandaag weer allerlei dingen die niet zo bij elkaar passen maar wel in ons leven hier passen... Daar gaan we dan.....

We zijn net terug van Veeris waar we met een bbq afscheid hebben genomen van Annemarie, de papiamentu lerares van Mariette en Hebron-vrijwilligster. Het was erg gezellig met onze 'familie' op Curacao, allemaal bevlogen christenen en fijne mensen met passie voor God en Curacao... een combinatie die we helemaal herkennen in ons leven!

Vlak voor we van huis vertrokken kregen we bericht uit Panama, Theo heeft zilver gewonnen op de Caribische Kampioenschappen -17... top dus! Viermaal winst op Ippon en twee verliespartijen..... we weten nog niet wie zijn tegenstanders waren, maar dat kan van alles zijn, Caribische eilanders (Cuba, Jamaica, Trinidad enz), maar ook uit de Panamerikaanse landen (Midden Amerika). We wachten in spanning de verslagen af, maandagavond hopen ze weer terug te komen. Morgen staat er eerst onder andere een bezoek aan het Panamakanaal op het programma... tsja, je maakt wat mee als wedstrijdjudoka!

Vanmorgen zijn we na het ons ontbijt eerst naar Hato gereden voor de open dag op het vliegveld. We waren er om 9.00, maar volgens aloud curacaos gebruik ben je dan dus echt te vroeg, ondanks dat het als starttijd aangekondigd stond... We hadden wel lekker het rijk alleen en omdat de hollandse defensieploeg bij de Kustwacht wel stipt en op tijd is, hebben we ons eens lekker laten voorlichten in de Dash 8 (patrouillevliegtuig) en de Douphin-helikopter... daar houden we wel van, Thijs en ik keken onze ogen uit en er was alle tijd voor vragen en uitleg! Janwillem werd ook nog even uit het water gered met de hoist op de helikopter, waarna we lekker verder hebben geslenterd. Thijs heeft de charmeur uitgehangen bij American Airlines.. we konden er tickets winnen en dan wil hij wel weer een kans wagen. Het zit hem nog dwars dat we hem hebben 'gebruikt' voor de Inselair wedstrijd en dat hij er alleen maar een poster voor heeft gekregen. Mochten jullie ergens nog foto's tegenkomen van een wit jongetje met een bos AA-ballonnen en drie verliefd kijkende (50+) stewardessen van AA... mea culpa... we doen hier alles voor gratis tickets!

Mariette lag ondertussen op Zanzibar (nee niet Afrika)... de tijd te doden terwijl Ellen de zee verkende. Arjan is met geen stok het huis it te krijgen en heeft zijn halve Radioshack boek al doorgewerkt. Af en toe klinken er ineens sirenes op zijn kamer of komt hij trots vertellen dat er weer een ingewikkelde schakeling gelukt is... Vandaag ineens weet hij ook wat hij wil worden, hij gaat bij de kustwacht! We hebben een folder meegenomen en het lijkt hem helemaal te gek.... Ik dacht dat de techniek vooral trok, maar nee hoor, vooral de aanhoudingen en raids op Fastboats met cocaine... Arjan gaat jagen dus! Helaas moet hij nog 6 jaar wachten.

Verder heb ik met Janwillem onder andere de eerste drie ramen volledig gemonteerd in het appartement! het ziet er netjes uit en we zijn beide trots op het werk... nu de rest nog. Vandaag hebben we aanbiedingen gehad van een grintboer (hoeveel kuub, 60?) en de tuinman.. kijk zo komen we verder! Straks eerst maar eens lekker slapen, morgen hebben we hier de stageopvang en zijn we ook de koffieschenkers in de ochtenddienst.. Hmmm, rustige zondag dus niet echt, maar wel gezellig!

• 01 April 2012 - 07:14

Harm:

Jullie gaan lekker met z'n allen. Top!

• 01 April 2012 - 07:36

Gertjan:

wat een mooi ver haal en wat een varieatie mooi om dit te zien en lezen
    GODs zegen

• 01 April 2012 - 08:16

Anja:

Late dienst in Zeewolde zeker, iedereen had tijd om eerst even te reageren! Wat een heerlijke dag weer. Goede zondag gewenst met al die bezigheden in het rijk van de Heer. Geniet ervan, wij gaan nu naar de kerk.

• 01 April 2012 - 10:02

Marjon:

Nou jullie blijven je daar wel vermaken:) Enne Theo super goed gedaan man!!!

Groetjes van mij