verjaardag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu verjaardag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

verjaardag

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

24 Augustus 2011 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen, in alle vroegte, hebben ze mij met z'n allen gefeliciteerd. Toch maar wel voor schooltijd. Nou ja, dan heb je wel meteen een jarig gevoel.
Ik kreeg 2 kookboekjes met Antilliaanse recepten. Dus we gaan binnenkort ook Kabritu eten (dat is geit) Lekker om te stoven of in een soep. 's Lands wijs, 's lands eer, zullen we maar zeggen.
Dusse.....Herman, het wordt dan kiezen tussen leguanesoep of geitesoep :) Haha.
Misschien moet ik Laurina maar eens vragen, die heeft er ook wel verstand van. Verder staan er ook lekkere dingen in om te bakken aan brood en koek enzo. Het zijn hier ongelooflijke zoetekauwen. Behalve tante Erna, die is klein en mager.
Verder heb ik nog het spel Weerwolven gekregen. Dat is leuk om met een hele groep te doen. Eens zien of we dat hier kunnen introduceren.
En leuke schaaltjes heb ik gekregen in de vorm van schelpen.

Hermen heeft Ellen naar school gebracht. Hij was maar 1 keer een beetje verkeerd gereden op de terugweg.
Om 9 uur zijn we naar de baai gegaan. Ik vond dat ik ook wel een vrije dag mocht hebben. Het was heerlijk rustig. Beetje oude mensen, en mensen met kleine kindertjes.
Jammer genoeg scheen de zon niet zo. Hermen is wel gaan snorkelen, maar dan zie je veel minder dan als de zon volop schijnt.
Ik heb een poosje gezwommen. Lekker gelezen (nog niet eens in mijn nieuwe boek, papa en mama, want ik heb nog een andere die ik eerst uit wil lezen) en heerlijk uitgerust. Echt relaxed. In je eentje doe je zoiets niet zo gauw, maar het is wel lekker om 's morgens eens bij de baai te zijn!
Aan het eind van de ochtend heeft Hermen Ellen ook weer opgehaald. Toen kon ik even eten koken en na het eten hebben we Hermen weer naar Hato gebracht. Waar het vliegtuig al klaar stond. Dus hij zal morgen wel op tijd op Schiphol zijn, Petra!
We konden mooi Theo oppikken bij Veeris, had hij ook een gelukje dat hij niet het hele eind met de bus moest.
Daarna is Ard met Thijs en Ellen naar de baai gegaan. Kon ik even rustig skypen met Zeewolde!
Arjan zat met een werkstuk voor engels: hij moest een verhaal schrijven over een bekend persoon. Dat werd Guus Meeuwis. En rekenen moest hij ook. Dat is bijna elke dag: redactiesommen (wie weet nog wat dat is?), cijferen en hoofdrekenen.
Maar met topo heeft hij geluk. Ze hebben hier dezelfde methode als in Zeewolde en daar heeft hij vorig jaar het programma van groep 8 al meegedraaid omdat ze in een combi zaten. Dan zouden ze dit jaar groep 7 doen. Dat is dus een mazzeltje voor Arjan. Zo heeft hij straks nooit Europa geleerd. En wel 2x Azie en Amerika. Nou ja, dat is misschien nu ook wel belangrijker. Toch handig als je hier woont dat je weet waar Venezuela ligt en Colombia, Brazilie en Chili....
Zelfs Thijs had huiswerk mee: woordjes die hij moet leren voor een toets voor donderdag. Hij vond het geweldig: huiswerk, dan ben je toch echt groot! Vervolgens ging hij de zinnetjes zo vaak lezen dat hij ze al uit zijn hoofd op kan zeggen. Dat zal ook niet de bedoeling van juf zijn.
Ellen heeft nog steeds allemaal rode plekjes op haar buik van die kwal van gister. Het doet ook nog pijn. Zonet hebben we er Aloe op gesmeerd, dat verzacht een beetje. Zo te zien duurt het wel een paar dagen voordat dit over is.

Vandaag kregen we nog een hele stapel kaartjes voor Ellen en een paar voor mij. Leuk!
En ik kreeg heeeeel veel krabbels op hyves, mailtjes en e-cards! Iedereen heel hartelijk bedankt. Het is ontzettend leuk om post, op wat voor manier dan ook, te krijgen uit Nederland!! Masha danki.
Volgende week dinsdag begin ik met papiamentse les, maar ik oefen vast een beetje.

• 24 Augustus 2011 - 07:27

Lucie:

Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Ik lees elke dag je blog erg leuk!
    Ik hoop dat de kaart van Girish voor Ellen is aangekomen (ze deden een beetje moeilijk op het postkantoor) hij vond het zo leuk om een kaart te sturen!

groetjes Lucie

• 24 Augustus 2011 - 08:00

Sandra En Peter :

Hoi Mariette,

Van harte gelukgewenst met je verjaardag! Nog vele mooie en gezonde jaren samen met een ieder die je dierbaar is! Heerlijk je verjaardag vieren met mooi weer daar.
    Je hebt leuke kadootjes gekregen; ik zie dat je ook graag kookt en leest.
    Twee passies van mij, naast ook talen. Hier in Zeewolde start een kook- en taalcursus Chinees, lijkt me ontzettend boeiend. Succes met papiements leren.

• 25 Augustus 2011 - 15:26

Jacolien:

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. en kabritu is erg lekker. Tante Erna kan erg lekkere kabritu stoba maken. Deed ze voorheen altijd voor ons.
    Groetjes Jaco

• 25 Augustus 2011 - 20:20

Jannemiek:

Whoehoe Weerwolven! Zo leuk! Hebben jullie het al gespeeld??