Eigenlijk gaat het best goed...
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
08 September 2011 | Nederland, Amsterdam
Stel je voor dat je in Nederland om kwart over 7 je kind op school hebt gebracht! Haha, niemand die zo gek is. Maar de kinderen hier zijn er soms al om kwart voor 7. Dat vind ik dus ook het moeilijkste uurtje van de dag: van kwart voor 6 tot kwart over 7. Ik ben geen ochtendmens. Maar ja, je moet wel...
Dan een pot thee (daar heb je hem weer, Petra!) en dan heb ik de hele ochtend nog voor me. En dat is wel lekker.
Vanmorgen heb ik de keuken maar weer eens uitgesopt. Dat is hier toch iets vaker nodig dan in Nederland. Boodschappen gedaan, wasjes gedraaid. En uitgebreid gemaild. Dan is de ochtend ook zo om.
De weg naar de Albert Schweitzer weet ik nu ook goed. Eigenlijk best goed voor mij, dat Ard een tijdje weg is. Dan leer ik veel bij. Vooral in het verkeer.
Overigens is het verkeer sowieso een heikel punt hier. Op papier zal het niet zoveel schelen met Nederland. Maar in de praktijk.....
Links en rechts inhalen, links blijven rijden is ook geen probleem, niemand die dat erg vindt of zich daaraan stoort. Ja, als je ook rechts in mag halen dan maakt het ook niet uit. Zo is er een stuk weg op de ring, dat is heel slecht: gaten, zo groot, dat het niet leuk meer is voor mijn auto. Dus daar neem ik altijd de linkse baan. Tot in het midden 2 flinke gaten zitten, daar moet ik weer naar rechts gaan, anders kom ik niet uit voor de stoplichten. Waar ik bij de rotonde rechtdoor moet en de meeste mensen driekwart gaan. Kijk, en dat weet ik nu allemaal.
Vanmiddag hebben we thuis een beetje aangerommeld. Arjan had zijn sommen bijna helemaal zelf gemaakt. Het gaat steeds beter. Er zat 1 bij die hij niet wist en waar ik ook niet uit kwam. drie-twaalfde gedeeld door vier-twaalfde. Dan ben ik het spoor echt bijster. Rekenen was toch al nooit mijn beste vak. Dus het is een wonder dat ik Arjan daar nog bij kan helpen.
Goed dat jij vrijdag weer thuis komt, Ard. Er zijn van die dingen die je als vader beter kunt....
08 September 2011 - 02:43
Hoi familie Vreugdenhil,
Wat leuk om jullie verhalen zo te lezen :) kwam jullie toevallig tegen op waarbenjij.nu
Zie ik de kids gauw weer bij mij op de club? inclusief wiebeltanden??
Liefs, Juffie Tamara -
08 September 2011 - 06:33
BKQYVC:
Hey Familie Vreugdenhil,
Jullie kennen ons niet, maar we volgen jullie blog al een tijdje. We zijn zelf ook voornemens om naar de eilanden te emigreren met ons gezin met 2 jonge kindjes (1 en 2 jr op dit moment)
We vinden het geweldig om te lezen hoe jullie je weg vinden. Vooral onze complimenten voor de kinderen en natuurlijk de moeder. Want het is toch een heel avontuur als je er zo vaak alleen voor staat. Misschien mogen we jullie binnenkort eens een emailtje sturen en wat vragen stellen.
Om je nog even op gang te helpen (ik wil graag wiskunde gaan geven op een van de eilanden); 3/12 : 4/12. Bij delen van een breuk is het vermenigvuldigen met het omgekeerde dus; 3/12 x 12/4 = 36/48 = (6/8) = 3/4.
Met vriendelijke groet,
BKQYVC (beetje anoniem want er zijn niet nog veel mensen van onze plannen op de hoogte) -
08 September 2011 - 07:24
Petra:
Hee Mariette, en de rest,
Nu kan ik het toch niet laten om te reageren, Wat kan je een potje thee toch waarderen hè?, als je dat een tijdje hebt moeten ontberen!! En zeker na een vroege ochtend racen... heerlijk! Ik vind je een kei zoals je door het verkeer laveert! Al doende leer je dus! Ik lees ook nog trouw hoor, vond het verhaal rond de leguaan eigenlijk wel heftig, maar de jongens hier vonden het wel een geniaal filmpje en hebben het een aantal keer bekeken voorzien van commentaar.... Als hier ook leguanen rondliepen.... Groetjes van de kroeskoppen. -
08 September 2011 - 12:02
Ard En Mariette Vreugdenhil:
@Tamara,
Ik denk dat we vrijdagmiddag het strand wel weer onveilig komen maken. Door de week is het net even te kort, we moeten toch weer vroeg eten om de kinderen weer vroeg in bed te hebben. De wiebeltand is er nog steeds niet uit, dat duurt altijd langer dan je eerst denkt! Haha.
@BKQYVC,
Ik kan me voorstellen dat je nog een beetje anoniem wilt blijven. Vooral als de plannen nog niet concreet zijn en niet iedereen het al weet. Maar het is hier leuk en het is ook voor kinderen leuk om eens een andere cultuur mee te maken! Jullie kinderen zijn dan nu nog erg klein, maar voordat je hier bent.....alle voorbereidingen kosten veel tijd. Overigens bedankt voor de oplossing van de som. O ja, zó moest dat. Ooit wel geleerd, maar het is niet helemaal blijven hangen.
En natuurlijk mogen jullie een mail sturen: mariette.vreugdenhil@gmail.com
@Petra,
Ja, die thee is erg lekker, 's morgens. En dat verkeer, zo moet je in Nederland niet rijden. Dus tegen die tijd moet ik in Nederland weer wennen. Maar ik denk dat dat nog wel een paar jaartjes kan duren.
Leuk dat jullie mee blijven lezen! Want wij blijven ons wel verbonden voelen met Nederland, en Zeewolde speciaal! Jij sterkte met alles en de groeten aan je gezin. (ik kijk uit naar het vervolg van jouw blog....) -
08 September 2011 - 12:06
Anja:
Heerlijk om weer even te lezen, maar ook leuk om de reacties erbij te pakken. Zo zie je maar weer Mariet: krijg je wiskundeles vanuit Nederland. Weet je het nu? Ik zou er ook niet uitkomen en als ik het dan lees denk ik: oké. Maar waarom is dat dan zo? Ja en dat moet je dus niet doen!
Vandaag een dagje vrij van school en zit ik nog te rekenen, maar gelukkig heb ik alleen niveau groep 3 nodig.
Marlies vanmorgen op de koffie gehad, even bijgekletst voor het eerst na de vakantie.
Geniet lekker van de warmte, hier is het DRAMATIESSSSSS!!!!! Lange mouwen en nog kippevel! -
08 September 2011 - 17:19
Marjon:
Nou wat super dat het zo goed gaat allemaal!!!
Dikke knuffel van mij xxx