Sinterklaas op school - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Sinterklaas op school - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Sinterklaas op school

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

06 December 2011 | Nederland, Amsterdam

Het gaat dan wel anders dan in Nederland, maar Sinterklaas komt wel op school. Met tromgeroffel en veel herrie! Dat zal wel bij de Zuid-Amerikaanse cultuur horen.
De kinderen hebben het leuk gehad. Thijs had met alle kinderen van groep 3, 4 en 5 (9 x 30 kinderen) een feestje. De jongens kregen 2 autootjes, hij was er helemaal blij mee en de meisjes kregen iets van little petshop. En een zak met pepernoten en snoepjes. Dat hoort er hier ook erg bij. Aangezien we gister ook al enthousiast aan de pepernoten zijn geweest heeft hij nu diarree. Waarschijnlijk van de speculaaskruiden.
Arjan is met zijn klas naar de Movies geweest, ze hebben daar Happy Feet 2 gekeken in 3D. Hij vond het erg leuk. En daarna hebben ze in de klas Happy Hour gehouden. Echt een groep 8-feestje.
Bij Ellen zouden ze spelletjes gaan doen buiten. Maar het had erg geregend, dus was het veld veel te nat. Toen hebben ze binnen in verschillende klassen spelletjes gedaan. En ook daar kregen ze een zak met pepernoten en snoepjes. Alleen groep A, B en C hadden cadeautjes. En Ellen zit in groep D.... Daar was ze eerst wel teleurgesteld over, maar inmiddels was ze aan het idee gewend.

En Theo heeft zijn PTA gemaakt. Het ging goed, volgens hem. Ter stimulatie hebben we beloofd dat hij naar Najib mag als hij een voldoende haalt. Met Ard en Arjan, die heeft tenslotte ook hard gewerkt voor zijn mooie rapport.
Vanmiddag heeft hij heel lang op Ard zijn kantoor zitten leren, want Theo was vroeg vrij omdat Papiamentu uitviel en Ard had nog een vergadering die uitliep. Dus dat moet wel goedkomen met zijn huiswerk voor morgen....

De kinderen hadden allemaal huiswerkvrij voor morgen. En het zonnetje scheen lekker vanmiddag, dus dacht ik eindelijk eens weer lekker naar de baai te gaan. Met Ellen en Thijs. Er zat wel één wolk, maar verder hadden we een mooie blauwe lucht. Jawel!! Ik had me net geinstalleerd op mijn bedje, boek erbij en toen ging het regenen. Precies boven Blue Bay. Niet te geloven! We konden wel schuilen bij het afdakje van de Kidsclub (Julie is er niet op maandag) En Thijs en Ellen gingen dammetjes bouwen. Het regende dus zo hard dat het water met stroompjes van het strand afliep. Het duurde zeker wel een half uur voordat het een beetje droog werd. Ik zag voor en achter me de blauwe lucht en net die ene donkergrijze wolk laat zijn vrachtje boven ons los. Grrr.

Op de bouw zijn ze weer een muur verder. In de kamer hebben ze 1 grote wand helemaal afgewerkt. Ook de driehoekjes bij het dak zijn nu dicht. De hele muur, van onder tot boven is nu mooi glad en strak.
Het duurt wel lang voordat het helemaal droog is. Dat komt doordat het best een dikke laag cement is. Morgen de andere kant.

• 06 December 2011 - 07:48

Marrianne:

Hihihih, wat een feest dus als Sinterklaas op school komt.
    Hier was het met iets minder tromgeroffel, maar wel mét paard.
    En pepernoten horen daar ook bij, maar geen zakken vol.
    En het schiet al lekker op he, met de bouw! Ik kan er alleen nog geen voorstelling van krijgen hoe ik het moet bekijken zo op de foto's, maar het ziet er goed uit.
    Dus kerst in het nieuwe huis???
    Fijne dag verder!

• 06 December 2011 - 18:26

Anja:

Mariëtte , wat een hoogte. Het lijkt wel een paleis! Hoeveel zin heb je ondertussen om het in te richten met je eigen spulletjes? Wat zal dat heerlijk zijn. Zitten op je eigen porch, met je eigen uitzicht.Mmmmm! Ik heb net het verhaal van Corrie gelezen die met een nieuwe auto (nou ja, nieuwe) allerlei kantoren langs ging voor de benodigde papieren. heel herkenbaar.
    groetjes ook van Herman

• 06 December 2011 - 22:13