Visite enzo - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Visite enzo - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Visite enzo

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

23 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen heb ik het gepresteerd om als eerste bij de kerk te zijn. Zelfs gewonnen van de koster. Nou ja, die was ziek, en zijn vrouw (die eigenlijk ook koster is....) was een beetje aan de late kant. Aangezien ik alle koffiespullen meehad, de beamer moest opstarten en niet zo zeker was over de presentatie, wilde ik er op tijd zijn. Dat is gelukt. :)
Snel de tas met koffie en koekjes uitgepakt. Toen de computer en de beamer opgestart. En uiteindelijk de presentatie gecontroleerd met Bob. Dat was maar goed ook, er kon nog wel het één en ander tussenuit. Tijdens de dienst bleek zelfs dat ik nog dia's te veel had. Maar ja, altijd beter te veel, die kun je overslaan, dan dia's te weinig. Want daar kun je op dat moment niks meer aan doen. Oftewel: het ging toch wel goed.
Er was een commissie uit Nederland om ons hier te spreken en een beter beeld te krijgen wat het is om kerk te zijn op Curacao. Wij hebben de mannen-broeders vanavond nog gesproken bij Peter en Erna. Conclusie was in elk geval dat het zeer zinvol was om face-to-face met elkaar te spreken. Mailcontact zorgt voor miscommunicatie.
Verder is Corrie bij ons geweest. Zij heeft de afgelopen maanden geholpen in een pleeggezin. Ik bedoel: een gezin met pleegkinderen (in totaal een stuk of 11). Volgende week gaat ze terug naar Nederland. Dus het was een beetje afscheid nemen. Volgende week zondag is ze jarig. Ze viert het op Daaibooi, dus daar gaan we nog wel even heen! Thijs heeft beloofd om slagroom op haar neus te spuiten... voor een echte feestneus.
Na het middageten (kippensoep met stokbrood) zijn we met elkaar naar de baai gegaan. Het is inmiddels best warm aan het worden, dus heerlijk afkoelen in de zee en dan opdrogen in de zon! Ondertussen nog wat voorstudie doen voor de bijbelstudie van woensdag.

Thijs had nog een geweldige uitspraak, toen we vanmiddag terug reden van de kerk: "Ik vind het zo knap van dieren, dat ze zo lang niks kunnen zeggen"
Als je daarbij bedenkt dat hij geen 2 tellen zijn mond kan houden, hij praat vanaf dat hij 's morgens mensen ziet tot hij in bed ligt en ik de deur achter me dicht heb gedaan (in die volgorde!). Dus dan is het wel een diepzinnige opmerking. En wij konden ons lachen bijna niet inhouden.
Ja, Thijs, heel knap van die dieren!