Botica verkend - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Botica verkend - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Botica verkend

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

12 Augustus 2011 | Nederland, Amsterdam

De bodem van het potje melatonine was bijna te zien. Tijd om nieuwe te kopen. Dus vanmorgen ben ik naar de Botica geweest. Een soort apotheek/drogist.
Eerst ben ik de winkel maar eens rustig doorgelopen om te zien wat er nog meer te koop is: voor de huidverzorging vooral Nivea. (O, zei Ard, is de Nivea-boot langs geweest?) 2 soorten dagcreme en 2 soorten nachtcreme, en dan minstens 15 soorten gezichtsreiniger....De logica ontgaat me een beetje.
Verder een heel gangpad doucheschuim. We kunnen hier wel schoon worden. En 2 gangpaden shampoo en ander haarspul. Nou ja, in ieder geval alles wat je nodig hebt om schoon te blijven. Helaas geen opzettandenborstels van OralB. Dat is een beetje balen. We zullen weer over moeten op de gewone tandenborstel.
Bij het apotheekgedeelte vroeg ik naar Melatonine. Jawel, zei het meisje, 3 mg. per tabletje.
Oeps, in Nederland koop ik ze van 0,1 mg. per tabletje. Vooral Ellen gebruikt het en die krijgt er dan wel gelijk 10 per avond. Maar dit is wel iets meer. Nu weet ik dat kinderen met ADHD vaak melatonine gebruiken en veel kinderen krijgen een soortgelijke hoge dosis. Dus ik dacht: doe maar. Vanavond heeft ze er een gehad en ze sliep mooi snel. Hopelijk wordt ze morgenvroeg ook snel weer wakker....
Bij de botica hadden ze ook cetirizine (voor hooikoorts) en natuurlijk paracetamol zetpillen. Dus dat weten we dan maar weer.
Aan het eind van de ochtend belde Tessa. Ze had nog niet zo veel te doen. Eigenlijk hoort ze pas volgende week wat haar werkzaamheden worden. Dus of ze vanmiddag bij ons mocht komen. Natuurlijk was dat goed.
Na het middageten heb ik haar opgehaald. We zijn met Thijs en Ellen naar het strand geweest. Er waren ongelooflijk hoge golven. Niet aan 1 stuk door, maar in een bepaald ritme. Als je niet uitkeek, dan werd je zo van de sokken gerold. Maar het was weer lekker.
Na de koffie, vanavond, heeft Ard Tessa weer naar Veeris gebracht. Dat is hiervandaan maar een dikke 5 minuten rijden.
Ellen had een leestoets gehad, vertelde ze. Ze zat nu in niveau 7. Wat dat inhoudt weet ik niet. Als ik haar juf zie, zal ik het eens even vragen.
Thijs was begonnen met klokkijken. Dat schiet lekker op! Volgens mij hebben de kindertjes in groep 3 in Nederland dat nog niet. Maar ik kan me vergissen.....Overigens ben ik benieuwd wat de juf van hem vindt. Vandaag had hij weer een ander mopje verteld aan juf: het is blauw en het weegt niet veel.....
Lichtblauw!
Ja, het is me der 1.

• 12 Augustus 2011 - 07:35

Mama Koops:

Die Thijs ...... kan de juf nog veel leren!