einde werkweek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu einde werkweek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

einde werkweek

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

03 September 2011 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen ben ik, na de gebruikelijke huishoudelijke activiteiten, om half 12 naar de Albert Schweitzer gereden. Toch maar zelf Arjan en Thijs ophalen. Kon ik gelijk even tegen Thijs zijn juf zeggen dat Ard vast wel een paar eierdozen mee wil nemen. Die gebruiken ze in de rekenmethode (komt me bekend voor...) maar hier heb je alleen eierdozen van 12. En die kinderen willen zo graag iets concreets voor hun neus. Juf nam de gelegenheid te baat. Thijs had natuurlijk al lang verteld dat papa in Nederland was, tussen z'n grapjes door. Het schijnt een gezellig kind te zijn in de klas. Als je dan de hele ochtend gezellig bent geweest, dan moet je thuis wel uitrazen. Denk ik. Helaas voor de mensen thuis.
Maar goed, wie heeft er nog een lege eierdoos staan?? En dan hopen dat ze bij de douane voorzichtig doen....En dat Ard zijn laptop op tijd weer opgeladen heeft, want via via hoorde ik dat alles leeg is. Ik dacht al: Wat is het stil aan de overkant!

O ja, Ard, mocht je dit toch nog lezen, neem ook nog even een fietspomp mee voor de eenwielers, die staan hier met lege banden. Een fietspomp met aansluiting voor autobandventielen, zeg ik dat goed?

Arjan nam een uitnodiging mee van Julie (djoelie), die was jarig van de week, geeft morgen een feestje en Arjan mag ook komen. Ik heb even gebeld om een beetje te weten van hoe en wat. Het wordt vast een leuk feestje.

Ellen en Thijs krijgen morgen een ander feestje: die gaan met oom Douwe en tante Stijnie naar de dierentuin. Thijs vindt het er geweldig. Ellen is er nog niet geweest, maar wil dolgraag. Dus die gaan daar lekker genieten.
Ik denk dat ik dan hier maar eens ga genieten van mijn rust! Jippie.

Vanmiddag zijn we naar de baai gegaan, Ellen, Thijs en ik. Arjan kwam na 4 uur nog. Thijs en Ellen vermaken zich dan prima met Tamara van de kidsclub. Zeker als het een week geleden is dat ze zijn geweest. Ik heb ze bijna niet gezien. Zelf heb ik een paar keer een duik genomen (niet al te letterlijk opvatten) om af te koelen, want het is best warm. Maar het was ook erg mooi weer. Weinig wolken, terwijl het de laatste week vaak bewolkt is. Dan is het nog steeds boven de 30 graden. Met het zonnetje erbij nog ietsje warmer, dus zo'n duikje is dan heel fijn.
Aan het eind van de middag hebben we frietjes gehaald bij de Kiosk bij de baai. Lekker makkelijk, lekker gezellig en lekker relaxed. Morgen douw ik er wel weer wat extra fruit in.

In de Amigoe, onze Willemstad-actueel, stond dat ze op Bonaire ook een vierdaagse doen. Echt lachen: 4 dagen wandelen, in totaal 110 kilometer (Ard, wil je nog??) en 's nachts kun je kamperen. Alles wat ik verwacht had in deze regio, maar dit niet.
Ard had er zelfs nog even over gedacht om volgende week mee te doen met de ZtotZ. Vrijdags is hij klaar met het werk, nou ja, klaar niet waarschijnlijk, maar in elk geval komt hij dan weer deze kant op. Maar hij zou dan nog mee kunnen lopen, zonder training....Tot zaterdagavond en dan maandags terug. De verleiding was wel groot. Gelukkig voor mij heeft hij toch voor vrijdag geboekt en is hij vrijdagmiddag weer hier. Uiteraard houden we de site van de ZtotZ in de gaten en turven we wie er nog in de race zijn!
En ooit, als we weer in Nederland zijn, doen we weer mee. Het is te leuk.
Voor de niet-zeewoldenaars: de ZtotZ is van Zeewolde tot Zeewolde, 110 km lopen door Zuidelijk Flevoland. Van Zeewolde naar Almere, Lelystad, Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen naar Zeewolde, binnen 24 uur. Ard heeft hem 7 keer uitgelopen, Theo 2 keer en ik vorig jaar de halve, want die mogelijkheid is er ook. Ik vond 60 km al heel mooi. Samen met een groep vrouwen van de kerk hebben we getraind en het was ongelooflijk gezellig. Sowieso is de ZtotZ de leukste wandeltocht van Nederland.....

Vanavond hebben de kinderen de DVD Stuart Little gekeken, op de laptop van Arjan. Met z'n drieën op de bank, laptop op tafel een uur lang film kijken. Af en toe werd het Ellen te griezelig. Dus ik hoop dat ze er niet van droomt, vannacht.

• 03 September 2011 - 07:29

Inge Mandemaker:

Net van vakantie terug heb ik weer een heleboel nieuws van jullie gelezen.
    Zo te lezen hebben jullie het naar je zin!
    Fijn dat het met de kids goed gaat op school.
    Geniet er van!

• 03 September 2011 - 09:27

Marjon:

Nou het gaat daar bij jullie allemaal prima zo te lezen;) Wat fijn!!! Ik mag hier maandag weer aan de bak, jah de vakantie is nu echt voorbij! Maar goed heb er ook wel weer zin in!

Goed weekend verder!
    Liefs van mij x