De Loodgieter
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
13 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
De loodgieter is geweest, vandaag. Jawel, heel fijn, er zijn een paar leidinkjes gelegd. Toch wel belangrijk. Want als de muur er dan in zit kunnen we een wc gaan bouwen. Bijvoorbeeld. En een wastafel. En een douche. Mét warm water. En zelfs de kraan van de keuken kan er aan. Als de keuken erin zit, dan wel. Al met al: fijn dat de loodgieter is geweest. Ik schat in dat hij nog wel een keer mag komen, want de slang die buiten ligt is nog niet aangesloten. En dan wordt het alsnog lastig watertappen.
Met een beetje geluk komt morgen de elektricien. Zou ook erg leuk zijn. Daarna kunnen we muren gaan zetten. Kwestie van schroeven draaien. Mannenwerk, dus.
Theo had een 7,5 op zijn werkstuk voor CAV. Nu nog de ppt met spreekbeurt.
Hij kreeg vanavond bij judo de papieren voor Panama. Dat was even schrikken: 750 gulden eigen bijdrage. Kijk, dat hadden ze er dan weer niet bij gezegd. Dus nu zijn we op zoek naar sponsors....Zijn er nog liefhebbers??
Hij gaat samen met nog één andere jongen. Morgen gaat er een officiële brief naar school, die moet ondertekend weer terug. Zo kunnen ze in Amerika zien dat het allemaal geregeld is.
Maar eerst hebben we volgende week zaterdag de Curaçaose kampioenschappen. Zelfs Thijs kreeg een brief mee.
Arjan had vandaag een oefen EFO van Papiamentu. Dat viel nog niet mee! 31 van de 45 fout... Al was hij nog niet de laagste van de klas. Toch nog maar eens oefenen met woordjes. Boekjes lezen ofzo?
Ik heb net het boekje gelezen: Brenda heeft een monster in haar bloed
In het Papiamentu. Dat ging best goed. Het scheelt dat ik het boekje wel ken. Het is geschreven voor kinderen en dan is het makkelijker te volgen. Smaakt wel naar meer. Dus ik ga in de bieb maar eens op zoek naar Papiamentstalige boeken voor kinderen. Onderaan beginnen, maar.
13 Maart 2012 - 06:46
Harm:
Ik wil wel sponsor zijn voor 50 Naf Theo. Zolang jij reclame maakt voor Insel Air! Hang ik al op de Billboarden? Aandelen Insel Air al verdubbeld? :) -
13 Maart 2012 - 08:44
Anja:
Oké, even stevig dooroefenen Mariëtte. Wie weet kan je dan wel voorleesmoeder worden bij een nieuwe leerkracht volgende cursus??!! Ik hoorde laatst van een collega die gebarentaal leert dat zij het via kinderliedjes doet. Dat is ook heel leuk. Ook een idee?
Dat sponsoren van Theo is een goed idee, maar doe er dan en banknr rekening bij. -
14 Maart 2012 - 16:37
Corriw:
hoi!
die boekjes zijn een hele leuke manier om de taal te leren en het schijnt dat er ook ergens een bieb is? Succes met de verdere bouwperikelen!