Muis in huis
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
25 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Vanmorgen zat ons muisje, heel brutaal voor het keukenraam. Aan de buitenkant, dat nog wel.
Elke avond piept hij naar binnen. Verkent de boel steeds meer. En wordt met de dag brutaler.
Had ik zopas de achterdeur dichtgedaan. Is hij gewoon om het huis heen gelopen en door de voordeur naar binnen gekomen. Tja, wat doe je dan? Niet dat ik er heel bang voor ben, maar echt leuk vind ik het ook niet. En je weet niet waar het stopt! Nu is het er één, maar als hij of zij een lief vriendje vindt, dan heb je er zo een heleboel.
Vroeger, toen we thuis een winkel hadden in een oud pand, liepen ze de keukenkastjes in en uit. Dronken koffiemelk uit de cupjes, aten mee van de koekjes.... Muizengif werkte niet meer, rattengif op den duur ook niet meer. Al werden ze er wel een stuk slomer van zodat ze uit de kastjes wandelden. Nee, dat soort acties wil ik liever niet in huis.
Hij verstopt zich nu onder de oven (die nog niet werkt zonder stopcontact) of onder de koelkast. Stel je voor dat hij daar gezellig de kabels doorknaagt..... Weer eens wat anders dan een doorgebrande lamp.
Wij hebben ook al muizenkorrels gestrooid. Die waren wel verdwenen, maar de muis is er nog.
Toch maar een muizenval??
Vanavond zijn de jongens weer naar judo geweest. Gister kon het niet omdat Ard naar Bonaire was, morgen heeft Ard een vergadering. Ondertussen is Ard naar tante Erna geweest.
Het heeft afgelopen nacht verschrikkelijk hard geregend. De rooi was bijna leeg, is nu helemaal vol! Er spoelen allemaal gaten in de weg. Vlak voor de poort van Blue Bay is de weg ook heel slecht. Hebben ze er laatst grint in gegooid, maar dat is er nu al weer uitgespoeld. Zijn ze hier wel goed in: korte termijn-oplossingen. Er wordt hier op Curacao ook veel geklaagd over de wegen. En terecht. Het is bar en boos. Al zijn er wel een paar stukjes weg die heel goed zijn: de weg naar Santa Catharina, de weg naar Westpunt, de rotonde vlakbij Hato....
Voor de rest is het slalommen om de gaten. Gelukkig verwachten ze voor morgen beter weer! Het is trouwens echt lachen als je het weerbericht in de krant ziet. Meestal komt het op hetzelfde neer: half-bewolkt en kans op een bui. Nou ja, daar kun je alle kanten mee uit :)
25 Januari 2012 - 12:02
Marjon:
Ik heb een heleboel verhalen gemist, omdat ik nog geen internet heb in m huis... Vanaf vanmiddag komt daar verandering in dus dan zal ik jullie weer helemaal kunnen volgen:) Wat een gedoe he:( Suc6 met alles en blijf genieten van de goeie dingen!!!
Liefs x