Weekend! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Weekend! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Weekend!

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

12 November 2011 | Nederland, Amsterdam

Weer een paar laagjes bijgemetseld. Nog 1 stuk en de puntjes en dan het dak :)
Vanmorgen zijn Ard en Harm naar het ministerie geweest. Ach ja, dat gaat hier zo maar. Stel je dat eens voor in Nederland?? Ard had al zo zijn contacten en dacht: met Harm is er nog meer uit te halen. Aldus geschiedde. Goed gesprek, met een afspraak voor vervolg. Helemaal super, natuurlijk.
Vanmiddag zijn Ard en ik voor een vervolggesprek naar de school van Theo geweest. Ik heb toestemming van Theo om het een en ander hier te vermelden en hij heeft het van te voren gelezen.
Zijn rapport was niet geweldig, zacht gezegd. Nu hadden we wel een vermoeden, maar het was nog een graadje erger. Dus vroegen we op school aan de mentor of ze wist wat ADHD was. Ja, zei ze enigszins aarzelend, hyperactief, druk in de klas. Maar als ze dan een pilletje krijgen dan zijn ze niet druk meer en dan is het goed.
Met dat ze het zo zei kreeg ze al een vermoeden dat ze niet helemaal goed zat. En terecht.
Het bleek ons vanmiddag dat de kennis over ADHD minimaal is. Ze gaven gelijk ook aan dat ze echt niet de begeleiding konden bieden van een rugzakje. Dat snappen wij ook wel. Maar we zijn wel overeen gekomen dat we met elkaar meer controle inbouwen, vaker inzage hebben in de cijfers, checken of z'n agenda klopt.
Verder hebben we de komende week met nog meer leraressen een afspraak.
Erg balen is ook dat van sommige vakken de PTA's van vorig jaar niet meetellen en hij ze nog een keer overnieuw moet doen. Tja.
Ik was wel opgelucht, daarna. Het lag me allemaal een beetje zwaar op de maag. Gelukkig heeft Harm op de andere 3 kinderen gepast, zodat wij rustig samen dat gesprek konden doen. Theo was ondertussen geparkeerd in Ard zijn kantoor. Na het gesprek hebben we met z'n drieën nog een ijsje gegeten bij de Italiaan.
Daarna zijn we naar de baai gegaan, waar de rest ook al was.
Ellen en Thijs onder de pannen bij de kidsclub. Juf Tamara was voor het laatst op vrijdag, daarom mochten ze blijven voor de filmavond. Een feit waar ze zich al 2 weken op verheugd hadden. En waar ze heel enthousiast van terugkwamen.
Theo en Arjan hebben een hele tijd staan beachballen, een activiteit die ze heel vaak doen.
Zodat we ook nog een poosje rust hadden en tijd om weer bij te praten.
Later hebben we nog lekker saté met frietjes gegeten. Met je blote voeten in het zand, uitzicht op de zee, kaarslicht én muggenspray....Heel gezellig.

• 14 November 2011 - 06:55

Rene:

Twee hoefijzertjes bier? Hmmmm. Lekker!