alweer stortbuien
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
09 September 2011 | Nederland, Amsterdam
Net als het postkantoor, waar we nog even geweest zijn. Een kaartje voor Ellen haar vriendin Esra op de bus gedaan en een kaart voor buurvrouw Wilma, waar Thijs een bijzondere band mee had.....eh heeft. Nee, hij heeft nog geen nieuwe buurvrouw Wilma gevonden en we schatten in dat dat ook niet gaat lukken. Want er is maar 1 echte buurvrouw Wilma (en die kunnen we niet meenemen hierheen, wat jammer nou!)
Daarna zijn we doorgereden naar Salina, naar de Albert Schweitzer. Ondertussen begon het te spetteren. Maar voor we bij de school waren stortregende het. En Salina ligt heel laag, het stroomde door de straten en binnen 10 minuten stond het tot de stoeprand. En de paraplu lag thuis....De auto stond tot de velgen in het water en ik moest wel de jongens van het plein halen. Drijfnat waren we.
Ik was nog bang dat de auto niet zou starten, maar dat viel mee. Kwamen we bij de Dividivi: Heel Emmastad kurkdroog! Hoe komt u zo nat, vroeg Ellen. Tja, het regende....
Wij doorgereden naar Veeris. Bij Palu Blancu begon het weer te regenen en bij Veeris zaten we weer in dezelfde bui. Leek het. In elk geval werd je er net zo nat van. Dan word je van een paar stappen tot je voordeur toch echt nog even drijfnat, of niet Tessa?
Ook op Blue Bay had het erg geregend. De plassen stonden in de kamer. Gelukkig stond er niks onder....Maar er mag wel iets aan het dak gebeuren. Als we vaker van deze buien krijgen in de regentijd, dan komt het niet goed.
Vanavond ben ik naar het Marnix College geweest. Een ouderavond van Theo zijn school. Leuke mentor! Ze hield een duidelijk verhaal over wat er van de leerlingen (en van de ouders) verwacht wordt voor het examen. Hard werken, in elk geval. Maar de school werkt ook hard mee.
Ik heb gelijk maar een gesprek aangevraagd. Tenslotte hadden we in Ermelo ook elke 8 weken wel een gesprek en dat is ons goed bevallen. Alleen hadden we daar ook een ambulant begeleider erbij van onschatbare waarde. Ik hoop dat we daar genoeg van geleerd hebben om het nu zelf verder te kunnen doen. We mochten gelijk komende maandag komen.
Kunt u om kwart over 7?, vroeg de lerares
's Avonds?, vroeg ik
Nee, 's morgens! zei ze.
Nou ja, prima, breng ik Ellen naar school en rijd ik gelijk door. Komt wel goed.
Maar leraren en leraressen in Nederland, zien jullie jezelf al oudergesprekken doen op maandagmorgen om kwart over 7?? Haha, niemand die zo gek is!
Zo zie je maar, alles is hier anders. En dat is toch leuk om mee te maken.
09 September 2011 - 04:05
Ard En Mariette Vreugdenhil:
Nou, ik hoop dat ik de Hollandse regen niet meeneem die kant op zo.... vanmorgen was het droog toen ik met mijn koffers heen en weer sjouwde op Schiphol, maar dat was denk ik meer geluk dan wijheid... Ik laat Ede en de andere zaken nu eerst achter me en ga zo heerlijk 11 uur in de blauwe bus voor een ritje naar Cur... Het zit er op hier en nu weer lekker naar vrouw en kids.... Ajo Holland, terug naar dushi Korsow.... wie volgt?
maar waarom gaat die (@$#&$$!!grrrrrr) Mac nou niet eens open.. Ik heb trek en dorst!! -
09 September 2011 - 05:19
Ard En Mariette Vreugdenhil:
Ik zit nu bij de gate, we vliegen dus met deze lima, balen, is de slechtste kist van Klm...., volgende keer Margriet maar eens vragen of dat niet anders kan.... Iig nog maar weinig pax in de wachtruimte, zou het echt rustig blijven? Ik heb nog een leuk boek mee, voor als ik niet kan slapen. Over een uurtje vliegen we. Eerst naar st Maarten en dan naar curacao. Ondertussen maakt zeewolde zich op voor de ZtotZ... Helaas zonder Vreugdenhillen deze keer.... Succes allemaal! Hopelijk een droge editie, zet hem op! -
09 September 2011 - 05:23
René:
Ard, heb een goede vlucht! (Vóór zevenen 's ochtends naar de Mac. Man naar mijn hart!) -
09 September 2011 - 05:29
Marjon:
Heey Ard en goeie reis verder!!! Enne Mariëtte nee dank je ik hoe geen gesprekken te voeren om kwart over 7 's morgens!!!;)
X -
09 September 2011 - 18:58
Anja:
Een goed gesprek ... oké. 's Morgens om hoe laat zei je ook alweer? Ik ben het acuut vergeten, volgens mij heb ik dan nog geen eens koffie op! Maar ja, als het moet, heb ik dat er zelfs voor over!
Ard, het miezerde hier vanavond. Geen droge ZtotZ dus.