Hemelvaartsdag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Hemelvaartsdag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Hemelvaartsdag

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

18 Mei 2012 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen hebben we een safari-tocht ondernomen naar de oostkant. Daar was namelijk Hòfi Korsou, waar we de kerkdienst hadden (met ruimschoots tijd voor ontmoeting) Een hòfi is een plantage, zonder landhuis. Het was er erg mooi, veel planten, bomen, bloemen. Heel geschikt om met de hele gemeente bij elkaar te komen.
We hadden een mooie kerkdienst. Waarin onze nieuwe dominee zich zelfs waagde aan een stukje Papiamentu. Onze jongens lagen stiekem in een deuk vanwege de uitspraak. Maar ik zei dat hij het dan toch maar probeerde. Dat gaven ze toen wel toe: hij heeft wel lef.
Na de dienst hebben we uitgebreid gesproken met allerlei mensen. Heel gezellig. De Papiamentstalige gemeenteleden hadden een complete maaltijd klaargemaakt voor ons allemaal! Nasi met salade en een kippenpoot. Het was heerlijk. Het scheelde mij ook nog warm eten klaarmaken, vanmiddag. Een bijkomend voordeel.
Want thuisgekomen moesten we nog even hard aan de slag met het appartement. De elektricien was geweest. Die had bij alle stopcontacten gezeten. Controle of alles goed is. Met een briefje wat we voor maandag nog aan moeten passen: of we ff de gaskookplaat eruit willen halen en de gasaansluiting. Nou, dan willen we eerst wel even weten waarom. Want bij de kookplaat zit geen elektriciteit. Dus hierover is het laatste woord nog niet gezegd.
Bij onszelf moet de hele kast eruit in de berging: 3 delen Ivar....Erachter zit de stoppenkast, dus hier komen we niet onderuit. Ard zei dat hij dan maandagmorgen maar vrij moest nemen. Lijkt mij een strak plan. Al zal ik nog wel aan moeten dringen dat hij het ook echt doet. Want als puntje bij paaltje komt neemt hij nooit vrij....In dit geval lijkt het me geen overbodige luxe, want begin van de middag komen de nieuwe gasten en moet het appartement ook weer schoon en netjes zijn.
Overal moeten de stekkers uit de stopcontacten, ook de koelkast, zei de elektricien.
In het appartement heeft Ard nog tegeltjes weg moeten halen in de badkamer omdat de aardedraad er achter zat.
Het is een hele onderneming, die keuring. Zou handig geweest zijn als dat eind december gebeurd was! :)
Aan het eind van de middag was alles weer schoon, waren de lampen opgehangen in het appartement. Niet dat ze het nu al doen.... hopelijk kunnen we maandag dan op een knopje drukken en hebben we licht (in plaats dat we aan drie kanten verlengsnoeren het appartement in hebben lopen).
Om 7 uur heeft Ard de "jongens" opgehaald van Hato. Krusada-medewerkers. Nu zijn ze naar de stad, Theo ook mee, naar een gratis concert op de kleine werf. Schijnt leuk te zijn. Ik hoor het straks wel.
Kan ik zometeen nog een presentatie van de preek maken voor de dominee. Vanaf volgende week kon hij het zelf wel, zei hij, zijn dochter was gekomen en die heeft geholpen om PowerPoint op de laptop te installeren. Heel handig!

• 18 Mei 2012 - 08:27

Stijnie:

We hebben aan jullie gedacht, want we hebben mooie herinneringen aan de de gezamenlijke hemelvaartviering èn het mooie plekje. Ik hoopte al dat je erover zou schrijven.
    Sterkte met de electriciteitskeuring!

• 18 Mei 2012 - 10:42

Gertjan:

gaaf om zo een dienst te hauden was het een openlucht dienst?
    en veel sterkte met de spannig jullie kunnen dit ook wel weer aan toppers