zwaar weer.... en de Amstel Curacaorace - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu zwaar weer.... en de Amstel Curacaorace - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

zwaar weer.... en de Amstel Curacaorace

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

05 November 2011 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen ging Ard alweer op tijd met de jongens de deur uit. Theo en Arjan naar bijles, Ard en Thijs naar Lionsdive: kijken naar de start van de Amstel Curacoarace. Maar dat ging niet door omdat het ging regenen en onweren. Uiteindelijk zijn ze pas om 2 uur gestart. Buien kunnen hier ongelooflijk plaatselijk zijn. Want op Lionsdive zelf was het nog droog en op Blue Bay ook (we hebben tussendoor even gebeld) maar we zagen allebei wel een heel donkere lucht waar de bliksem achter elkaar door flitste.
Ard kon dus rustig met Thijs de fietsers bij langs. Zie foto's.
Ik ging boodschappen doen. Voordat ik bij de Centrum was regende het pijpestelen. Maar toen ik terugkwam op Blue Bay was het daar nog helemaal droog. Uiteindelijk hebben we hier de bui ook wel gehad, maar dat duurde wel lang. En een uurtje later was het ook weer droog en ging de zon schijnen. Zodat we toch maar naar de baai zijn gegaan. Even relaxen. Thijs en Ellen naar de kidsclub. Theo en Arjan eerst nog thuis, Theo had nog huiswerk en Arjan is vast begonnen aan zijn surprise voor Sinterklaas. Want die komt hier natuurlijk ook over een paar weken. Ard is naar Grote Berg gereden waar hij toch nog naar de wedstrijd kon kijken. Want de wielrenners hadden een tocht van 80 km over Curacao. Maar het eiland is 60 km lang en dan kom je nog niet eens helemaal op de oostpunt, want dat mag niet. Dus Ard heeft ze 2 keer voorbij zien komen.
Om 4 uur, toen Theo en Arjan ook net aan het strand waren, kwam er een donkere lucht opzetten vanuit zee. Dus zijn we weer naar huis gegaan. Ik had nog een waslijn vol hangen en om nou te wachten aan het strand tot de bui losbarst....had ik niet zoveel zin in. Onder protest zijn de kinderen meegegaan. Ze vonden mij veel te voorzichtig. Ze konden best lopend terugkomen. En misschien kwam de bui wel helemaal niet. De bui kwam wel, maar het duurde inderdaad nog een poos. Toen had ik mijn was in elk geval binnen.
Nu is Ard met de jongens naar de afterparty, met huldiging en vuurwerk. Je maakt hier wel wat mee!! (Als je wilt...)

• 06 November 2011 - 02:15

Ard En Mariette Vreugdenhil:

nou, we zijn net terug van de afterparty, beetje verregend en het liep enorm uit... balen maar ook leuk.... Mart Smeets zou namelijk de huldiging doen, maar hij stond vasmorgen al te mokken en mopperen... er was werkelijk niets goed.... Vanavond stond hij zeker een kwartier op het strand in zijn zielige eentje, niemand die hem aansprak tot Ruben het niet meer aan kon zien en maar even polshoogte ging nemen. Met de fantastische openingsvraag: 'heb je het nog een beetje naar je zin Mart....' heeft hij hem toch nog weten te vermaken en was niet alles meer sneu en triest voor de grote meneer Smeets.... Herman, je held is van zijn voetstuk gevallen......

• 06 November 2011 - 18:36

Anja:

Herman: "dat kan, ieder heeft zo weleens zijn slechte dag" einde citaat. Gave foto's en Herman zei ook nog dat er dan nog iets overbleef. Voor wanneer? Geen idee, jullie wel? Of zou hij bedoelen dat hij volgend jaar zelf naar de afterparty gaat? En uh.... weet je waarom MS chagerijnig was? HERMAN WAS ER NIET!
    Die Ruben die heeft in de afgelopen weken toch al heel wat interessante contacten opgedaan.