Rigoureus opruimen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu Rigoureus opruimen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

Rigoureus opruimen

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

06 Juni 2012 | Nederland, Amsterdam

Vanmorgen was ik om 7 uur al met Ellen bij school. Daar kon ik meteen beginnen. Jongens, wat een troep ben ik tegengekomen. Ongelooflijk oude boekjes. Maar toch viel het me mee hoeveel wél bruikbare boeken her en der te voorschijn kwamen. Ik denk dat er in geen jaren iets aan gedaan is, dus er lag een stof en zand in en op de boeken. Aangezien je niet alles in één keer op kunt knappen, heb ik het schoonmaken nog maar even uitgesteld. En zal ik nog eens ergens informatie inwinnen over hoe je die boeken het beste schoon kunt krijgen. Want het heeft hier wel veel te lijden van het klimaat.
Een juf die niet mee hoefde naar zwemles kwam mij helpen. Heel erg fijn. Schiet toch even dubbel zo hard op.
Het geeft een voldaan gevoel, als je dan ziet wat er in zo'n 5 uur gebeurd is. Het einde is nog niet in zicht, maar het moet wel lukken voor de vakantie. Hopen dat meester Wendell de niet-bruikbare boeken snel afvoert...
Ard heeft het druk gehad met de onderwijsstaking die plotsklaps over het eiland waaide. Gelukkig deden verreweg de meeste juffen en meesters niet mee. Beetje rare actie van de onderwijsbond.
Arjan had een feestje van zijn juf, vanmiddag. Met elkaar naar Mambo-beach. Hij had een leuke middag gehad.