boodschappen doen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu boodschappen doen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Ard en Mariette Vreugdenhil - WaarBenJij.nu

boodschappen doen

Door: vreugdenhillen

Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette

26 Juni 2011 | Nederland, Amsterdam

'Onze' supermarkt lijkt best een beetje op een Nederlandse winkel. Eerst komt het brood, de bolletjes en dan zie je de afbakcroissantjes, net als bij de Coop. Dezelfde verpakking. Dan groente en fruit. Alleen de hoeveelheden zijn iets anders. Appels zijn per 6 verpakt, in Nederland minstens per 1,5 kilo. De sapjes gaan per 2 of 3 liter. Dat noemen ze hier ook Juice, op zijn engels.
Verder zie je dan overal het Markant-merk opduiken. Je waant je bijna in Zeewolde bij de Coop. Maar dan zie je de stelling met blikjes vis. Dat is minstens een half gangpad lang. Heel veel keus dus.
Verder is ook de keus in pindakaas megagroot. Aangezien het meeste met engelse tekst is heb ik nog niet echt kunnen ontdekken wat de verschillen zijn. Misschien als ik nog eens meer tijd heb....
Sowieso is de Centrum erg groot, wel net zo groot als de AH in Zeewolde (voor de vergelijking).
En als je dan bij de kassa bent en de juffrouw gaat de spullen scannen kom je bij het laatste grote verschil. Een jongen gaat vast je spullen inladen in een doos, of in je meegebrachte tas. Eerder deden ze alles in plastic tasjes, maar daar zijn ze hier zelfs vanaf gestapt.
En als je dan betaald hebt en je hebt gewacht totdat alles ingepakt is, je moet wel veel geduld hebben, het gaat niet zo snel.......dan brengt die jongen het zelfs voor je naar de auto.
Ik wist dat dit hier zo werkt. Maar toch voelt het ongemakkelijk. Net of je een slaaf achter je aan hebt lopen. Vooral door het kleurverschil tussen hem en mij.
Maar ja, hij verdient er een zakcentje mee. Want dat is natuurlijk wel de bedoeling: dat je hem iets geeft bij de auto.

Vandaag hebben we een andere auto gekregen (gehuurd, natuurlijk) een megagrote dodge, automaat. Kan ik weer overnieuw wennen. Morgen maar een paar rondjes rijden over het park, voordat ik hiermee de weg op ga.

• 26 Juni 2011 - 12:15

Sanne, Niek En Amber:

Hallo allemaal
    Net met papa en mama jullie foto's bekeken, wauw!!
    Het is hier nu ook mooi weer, we hebben net bij ons zwembad het zeil eraf gehaald... met schepnet alle beestjes weggezeefd en gaan zo ook lekker zwemmen. Maar als we jullie zo zien :)

• 26 Juni 2011 - 14:09

Janneke:

Mariet,hebben ze een parcour voor je uitgezet met strobalen?
    Want je bent wel heeel veel breder hoor ;-)
    Succes, laat Ard er even een foto van maken dan!
    xJanneke

• 26 Juni 2011 - 18:05

Mariette:

@Janneke: waarvan een foto: de auto of van mij??

• 26 Juni 2011 - 18:07

Anja:

OOOO wat een joekel van een huis! Is er altijd een rustig plekje als je ruzie hebt. Tjonge, dan heb je veel afkoelplekken. Mariët , grenzen verleggen op Curacao. Je kunt het , dat blijkt wel uit je verhalen. Thijs, wat zie je er stoer uit op die zwembad foto. Ellen, jij hebt zeker je moeders hand vastgehouden in de auto. Arjan, volgens mij ben jij degene die al het meeste van zichzelf heeft laten zien op Curacoa. Gefeliciteerd met je toelating tot groep 8b. Theo, heb jij al iets bijzonders gedaan? Ard, ben je niet een beetje snel aan het werk gegaan? Ach, laat maar, ga maar hard aan het werk. Wie weet wat het oplevert. We leven mee en lezen iedere keer jullie stukjes en daardoor krijgen we steeds meer ....... .
    By the way , het wordt hier morgen wel 31 graden hoor! Het is nu al klam, laat staan morgen. Doei!

• 27 Juni 2011 - 13:26

Willemieke:

Heerlijk voor jullie. En dat Markant merk, kunnen jullie nog eens aan ons in NL denken. Het ziet er echt allemaal geweldig uit. Eigen zwembad enzo....Mmmmmm een dit boek en die hangmat. De kids hebben veel lol dat dat kun je wel zien. Geniet er lekker van!

• 28 Juni 2011 - 11:38

Elly:

Wat ontzettend leuk, die uitgebreide verslagen, op deze manier kunnen we het ons helemaal voorstellen.
    Hebben hier inmiddels de pui eruit gesloopt afgelopen donderdag tijdens een paar flinke hoosbuien terwijl alle ruiten er uit waren en er nog geen wandje geplaatst was, dat was letterlijk dweilen met de kraan open!
    Nu zijn ze de voorbereidingen aan het treffen voor de opbouw. Hopelijk valt het noodweer wat ze opgeven vanavond en vannacht een beetje mee en gaat onze tent niet de lucht in waarin een deel van de spullen staan.
    Leuke foto's trouwens, ga zo door.
    X Elly