huiswerk en Amerikaanse gasten
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
17 Augustus 2011 | Nederland, Amsterdam
Vanmorgen zijn we maar weer eens naar de notaris geweest. Als je het dan hebt over een notaris, dan denk ik aan een man in een net pak, stropdas enzo. En dan zeker hier op Curacao, waar je geacht wordt netjes gekleed te gaan. Daar wordt op de scholen ook op gehamerd. Alzo niet onze notaris. Een zeer joviale man met een zéér chique handtekening. Maar z'n kleding......Een blouse, 2 knoopjes los, nee, ik had me er heel iets anders van voorgesteld. Nou ja, als hij zijn werk maar goed doet. Overigens waren de medewerkers van het kantoor dan wel weer keurig gekleed: een serie Antilliaanse dames, en dan bedoel ik ook dames!
Toen hadden we nog wel even tijd over voordat de kinderen uit school gehaald moesten worden, Zuikertuintje was heel dichtbij, dus.....
En bij de Italiaan zat ook Tessa al aan een lekker ijsje. Dus dat kwam helemaal mooi uit.
Tessa en ik hebben Ellen uit school gehaald, thuis een broodje gegeten en daarna naar de baai gegaan. Eerst even afkoelen in het zeewater en dan met een boek op een bedje. Ha!
Ard heeft Arjan en Thijs uit school gehaald, is met ze naar de dierentuin gegaan (waar je gratis in kunt). Daar hebben ze een broodje kroket gegeten. En om 2 uur kwam Theo uit school, d.w.z. het was wel 20 over 2, en 5 minuten later heeft Ard Theo en Arjan in de bus gezet. Een busje waar "rond" op staat: die rijdt over de rondweg. Logisch. Vlakbij Veeris zijn ze uitgestapt. Ard was er achteraan gereden voor de zekerheid. En al gauw kwam er een grote bus naar Jan Doret. Hij zat al wel vol, maar ze mochten nog wel mee. Ard is er snel vooraan gegaan en heeft bij de bushalte hier, tegenover het park, een flesje Fria gekocht bij de minimarket. Als een soort van beloning voor dit huzarenstukje. In 35 minuten waren ze bij Blue Bay, als ze het een beetje handig aanpakken. Dat geeft hoop voor de toekomst.
Waarna de jongens aan hun huiswerk gingen en Ard en Thijs ook naar het strand kwamen.
Daar kwam Ard in gesprek met een Amerikaans stel. Ze waren al vaker op Blue Bay op vakantie geweest, maar ze vonden het zo duur.
"Dat kan anders" zei Ard, en vertelde van ons aanstaande appartement. Dat leek hun wel wat. Sjongejonge, wat zullen wij straks veel talen kennen! En ik ben al zo'n held in vreemde talen....
Aan het eind van de middag, toen ik Tessa naar huis had gebracht, ging ik even kijken wat Arjan van zijn huiswerk terecht had gebracht. O, o, tranen met tuiten. Hij moest 3 bladzijden met sommen maken. Het waren 30 sommen in totaal, maar dan wel heel uitgebreide. En nog het één en ander van taal. Taal had hij wel af, maar de sommen nog niet. Het duurt bij hem veel te lang door zijn traagheid, waar hij niks aan kan doen. Hij was op de helft gekomen. Dus na het eten heb ik hem in sneltreinvaart geholpen met de rest. Hij snapt het wel en hij kan het ook wel.
Theo heeft zich gestort op zijn Papiamento. Morgen heeft hij een overhoring. 43 woordjes, de lerares was bij hem gekomen om te zeggen dat hij alleen van Nederlands naar Papiamento hoefde te leren. Hij heeft alle woordjes ingevoerd in WRTS. En is daar zo'n anderhalf uur op aan het oefenen geweest. Ik ben heel benieuwd wat hij er morgen van terecht brengt.
Verder moest hij nog een les maken waarbij Ard nu gaat helpen: papiamento-woordjes, betekenis opzoeken en dan in de goede zin invullen. Dat is ook nog een lastige. Ik ben heel blij dat Theo zo gemotiveerd is: dat heeft-ie toch maar mooi geleerd op de huiswerkbegeleiding in Ermelo.
Thijs had vandaag het woordje 'vis' geleerd op school. En zo is iedereen op zijn eigen niveau bezig.
17 Augustus 2011 - 18:38
Petra:
kKreeg net een mailtje van Hermen dat hij benieuwd is of hij wel kan vliegen zaterdag. Vanwege het hurricane-seizoen vallen er veel vluchten met kleinere toestellen uit. Nou ja, het zal wel los lopen, en anders gaat hij maar zwemmen...