sleutels
Door: vreugdenhillen
Blijf op de hoogte en volg Ard en Mariette
17 December 2011 | Nederland, Amsterdam
De ramen en de deuren zijn vanmiddag gebracht. Dat was nog lachen. Want toen ik bij de security langs reed, stond er links bij de poort een grote auto met ramen en deuren. Dus ik dacht al: dat zal wel voor ons zijn.
Kom ik hier bij ons huis, ons huurhuis, rijdt die auto achter mij. Gingen ze moeilijk doen om om te keren, ik dacht: ze hebben het al door en ze gaan naar de L-sectie. Maar nee, komen ze op de oprit staan.
Ik erheen: Jullie zijn verkeerd hoor, je moet ze op BL34 brengen.
Ja ja, zei die jongen die uitgestapt was. Maar even later zie ik dat hij de riemen losmaakt van het hele spul. Dus ik ren erheen en zeg: jullie moeten niet hier zijn!!
Zegt hij: bent u mevrouw Vreugdenhil? Ja, dat wel.
Maar die ramen zijn voor ons nieuwe huis! Hij snapte er niks van. Ze hadden geen nummer doorgekregen. Toen had die man bij de security gezegd: rij maar achter die mevrouw aan.... Het duurde even voor ik het aan hun verstand gepeuterd had. Gelukkig kwam Ard er toen net aan en die heeft ze meegenomen met ramen en deuren en al, naar de goede kavel. Het blijft toch wel lastig om goed te communiceren als je elkaars taal niet goed spreekt.
Vanmorgen zijn Ard en ik naar Kooyman geweest (een soort Gamma). Op Zeelandia zit een nieuwe megastore. Het is daar zo mooi en leuk om rond te lopen. In elk geval hebben we daar eerst lampen uitgezocht. Verder ogen voor de waslijnpalen, 2 wasbakjes voor Theo en Ellen en een wastafelmeubel voor de badkamers. Aangezien we daar al naar gekeken hadden ging dat vrij snel. Afgezien van het wastafelmeubel dat ergens anders uit een magazijn moet komen en dat duurt 2 dagen. Toen dacht ze dat er nog één in de winkel stond, maar dankzij onze eigen oplettendheid kwamen we er achter dat dat niet datgene was wat we uitgezocht hadden. En toen nog tegels! Het was even discussiëren met z'n tweeën, maar we zijn er uit gekomen. Een mooie matte, off-white tegel voor op de muur en een licht-bruine gemêleerde tegel voor de vloer.
De tegels moesten uit de drive-thru komen. Dat is zo grappig: nadat je afgerekend hebt rij je die garage in. Heel groot en breed, langs allemaal planken en platen, 2x links en dan kom je bij de sanitair-afdeling. Toen werd het minder grappig, want die jongen kon eerst de goeie tegels niet vinden, toen kon hij een vorkheftruck niet vinden. We hebben daar een uur gestaan. De stoom kwam zo'n beetje uit Ard z'n oren....
Daarna zijn we naar Techniek en Design gegaan. Om af te spreken wanneer ze komen om de airco's te monteren. Terwijl Ard daarmee bezig was ben ik die winkel rond geweest. Dan ga je helemaal kwijlen! Het lijkt veel op Nijhof in Baarn. Heel veel spulletjes om je huis mooi te maken. Bijvoorbeeld geïmpregneerde rozen die minstens 3 maanden goed blijven. Verder veel tuinzitjes, eet- en zithoeken, zitzakken, kussens. Ard heeft een keer in het vliegtuig naast de eigenaar gezeten. Daar hebben we nu 10% korting op de airco's aan te danken. Maar ik weet zeker dat ik nog wel eens vaker daar ga snuffelen.
Op de bouw is het laatste stuk vloer gelegd. Morgen doen ze het appartement. Dan kan daarna het skelet erop gezet worden.
Voor een deel zijn de gipsplaten bevestigd aan de stalen frames. Ard heeft het zo druk gehad met helpen dat hij geen foto's meer heeft gemaakt, daarvan. Komt morgen.
Ik ben met de kinderen weer eens naar het strand geweest. Het waaide hard en de zon was nog wel eens achter de wolken. Dat was wel balen. Maar de kids hebben zich goed vermaakt. Daar was het mij om te doen.
Ik was er achter gekomen dat een klein eindje buiten de poort een cafetaria zit waar de frietjes meer dan de helft goedkoper zijn dan bij de baai. Het is een gok, natuurlijk, maar het was lekker. Frietjes met galiña (kip) gegrild. Heerlijk! Een flinke bak vol voor 7 gulden. Het is geen geld. En toen was het al weer tijd om naar judo te gaan. Arjan moet meestal wel moed verzamelen om te gaan. Als hij dan terugkomt is hij toch wel enthousiast. Inmiddels hebben ze ook wel een clubje jongens waar ze dan mee optrekken. Hopelijk steken ze daar ook nog wat Papiamentu van op....:)
nog even de sleutel naar een leuk linkje: http://www.versgeperst.com/sport/133122/uitslagen-open-judokampioenschap.html
17 December 2011 - 03:03
Ard En Mariette Vreugdenhil:
ik was niet zo heel erg druk aan het werk op de bouw... was vooral erg druk met mijn idee/gevoel/beleving dat er heel wat onhandige/onnavolgbare/chaotische en afwezige mensen werkzaam zijn in de bouw... grrrr.
wist je trouwens dat de Curacaoenaar al voor de schepping bestond? Ik weet dat het theologisch niet helemaal verantwoord is, maar er kan er maar 1 gezorgd hebben voor de chaos waar God orde in schiep... Vandaag ben ik wel weer bevestigd in deze opinie/grap die van het eiland zelf komt... -
17 December 2011 - 11:07
Anja:
Was er dan zeker alleen een Curacaose man, toch???? Kan niet anders!!! Misschien moeten ze meer vrouwen in de bouw aan het werk zetten.
Ard heb je een snelle heftruck nodig met iemand die hem ook snel bij de hand heeft? Ik weet nog wel iemand ....... (H). Zal ik hem bij je komen brengen?
Ik begrijp nu ook wat die grote wolk was die hier voorbij dreef vanmorgen. Dat was nog een restje uit Ard zijn oren.
Mariette, ik ga mee naar die winkel, want ik ben ook helemaal gek van Nijhoff. Ik mag van Herman alleen geen geld meenemen. Ach, dan neem ik toch alleen een pasje mee! -
17 December 2011 - 12:32
Joke Schenk:
Is dat de bouwmarkt van Nico zijn neef? Wim Schenk heet die neef. Die schijnt daar een drive-in bouwmarkt te hebben.
Doe hem anders de groeten.
Joke. -
17 December 2011 - 17:59
Peter& Sandra Faling:
Hoi Mariette, Ard en familie,
Van harte met de sleutels. Het wordt nu steeds echter. Leuk dat het zo gaat leven en jullie hebben, je zo te lezen, heerlijk vermaakt met allerlei aankopen doen voor jullie nieuwe woning. Veel plezier en hopelijk gaat alles verder voorspoedig. Je gezellige updates worden met plezier gelezen. Groetjes uit Zeewolde. Wat een verschil, daar lekker buiten frietjes eten in het zonnetje. Zal ergens best vreemd zijn als je normaliter in de regen, kou of sneeuw zit hier in NL. Geniet ervan!